Trump si myslí, že Biden tlačí Spojené štáty do svetovej vojny

NETKY.SK • 21 Jún 2022, 12:42 • 2 min
Trump si myslí, že Biden tlačí Spojené štáty do svetovej vojny

NEW YORK – Americký prezident Joe Biden môže priviesť recesiou zasiahnuté Spojené štáty do svetovej vojny. V rozhovore pre Newsmax to v pondelok vyhlásil bývalý prezident Donald Trump.

slovakia

left justify in out

Exprezident poukázal na nedostatok rešpektu k USA na svetovej scéne. Hrozba vojny sa Trumpovi zdá obzvlášť vážna na pozadí ekonomických problémov v krajine. „Recesia nie je to, čo nás čaká o dva roky. Už sme v recesii,“ je presvedčený Trump.

 

img

 

„Naša krajina je vo veľkých problémoch. Spojené štáty sú vážne ohrozené pre situáciu na Ukrajine a kroky Ruska. Môžeme rozpútať svetovú vojnu, ak bude Bidenova administratíva pokračovať vo svojej politike. To, čo robia, je šialené,“ povedal Trump moderátorovi Ericovi Ballingovi.

 

Politik sa domnieva, že infláciu vyvolali zvýšené ceny benzínu, ktoré vzrástli z necelých dvoch dolárov (za galón – 3,785 litra) na 5, 6, 7, 8 dolárov a porastú ešte vyššie.

 

Samotný Biden v pondelok v rozhovore s novinármi povedal, že nástup recesie v krajine nepovažuje za nevyhnutný. Hlavu štátu požiadali, aby sa vyjadrila k vyjadreniam mnohých analytikov, že recesia je veľmi pravdepodobná.

 

img

 

„Nie, väčšina z nich to nehovorí. Nič si nevymýšľajte. Teraz rozprávate ako republikánsky politik. Je to vtip,“ povedal prezident. Povedal, že dnes ráno hovoril s bývalým americkým ministrom financií Laurenom Summersom, ktorý v nedeľu povedal, že USA sa pravdepodobne do konca budúceho roka dostanú do recesie.    

 

Prečítajte si tiež: Rusi vytlačili Saudskú Arábiu. Do Číny dovážajú rekordné množstvo ropy



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
ukraina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies