Protesty v Bratislave si vyžiadali zákrok polície i obmedzenie dopravy

NETKY.SK • 17 November 2021, 17:35 • 2 min
Protesty v Bratislave si vyžiadali zákrok polície i obmedzenie dopravy

BRATISLAVA - V stredu sa konali v hlavnom meste viaceré protesty namierené proti vláde, prezidentke či pandemickým opatreniam.

slovakia

left justify in out

Krajský policajný hovorca Michal Szeiff informoval, že popoludní spred Národnej rady (NR) SR predviedli 59-ročného muža na príslušné policajné oddelenie. Dôvodom malo byť porušenie ustanovení priestupku proti verejnému poriadku. "Situáciu aj naďalej monitorujeme, v prípade ak by došlo k narušeniu verejného poriadku alebo k páchaniu inej protiprávnej činnosti, polícia v zmysle zákona o Policajnom zbore využije všetky zákonné možnosti na zjednanie nápravy a obnovenie verejného poriadku," dodal Szeiff.

 

img

 

Krátko popoludní sa pred parlamentom konalo zhromaždenie iniciované opozičným Smerom-SD. Predstavitelia strany položili vence k pamätníku Alexandra Dubčeka. Stovky ľudí pritom zaplnili námestie. Polícia však protestujúcich priamo k budove parlamentu nepustila.

 

K téme: VIDEO: Protest Smeru-SD podporili stovky ľudí. Robert Fico kritizoval vládu i prezidentku

 

Dav ľudí protestoval aj na ohlásenom občianskom generálnom štrajku na Župnom námestí. Na pódiu sa vystriedali viacerí rečníci, kritizovali najmä pandemické opatrenia a kroky vlády, či prezidentky SR Zuzany Čaputovej.

 

 

Na Šafárikovom námestí zas vystúpili okrem rôznych osobností aj poslanci NR SR pôsobiaci v hnutí Republika. Ľudí vyzývali, aby si nenechali vziať svoje práva a slobody súčasnou vládnou garnitúrou. Kritizovali predstaviteľov koalície a pripisovali im zodpovednosť za zlý stav na Slovensku. Dav tvorili rovnako stovky ľudí, skandovali heslá proti vláde i opatreniam.

 

Prečítajte si tiež: Eduard Heger: Sloboda neotvára dvere pre násilie a agresiu, ale pre zodpovednosť

 

Protestujúci sa zo Šafárikovho námestia začali presúvať v podvečer pred Úrad vlády (ÚV) SR. Dav zablokoval dopravu v okolí Kamenného námestia a priľahlých uliciach. Dopravný podnik Bratislava (DPB) musel odkloniť niektoré linky hromadnej dopravy.

 

 

K presunu protestujúcich vyzval na akcii jeden z poslancov NR SR pôsobiaci v mimoparlamentnom hnutí Republika Milan Mazurek. Na pódiu hovoril o prechádzke celou Bratislavou a vyslaní silného politického signálu i signálu boja, odvahy a túžby po slobode. "A keď táto vláda nebude počúvať, pôjdeme a urobíme všetko preto, aby táto vláda skončila zo dňa na deň," vyhlásil s tým, že už nie je čas na referendum a vyzval vládu k okamžitej demisii.

 

Možno vás zaujme: Prezidentka sa pri Bráne slobody poďakovala všetkým aktérom Nežnej revolúcie

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies