Branislav Gröhling chce presadiť zvýšenie platov učiteľov

NETKY.SK • 9 Január 2022, 08:58 • 2 min
Branislav Gröhling chce presadiť zvýšenie platov učiteľov

BRATISLAVA - Jednou z priorít ministerstva školstva na nasledujúci rok je presadenie výraznejšieho zvýšenia platu učiteľov. Deti v pondelok nastupujú do škôl a ministerstvo odporúča učiteľom, aby deti šetrili.

slovakia

left justify in out

„Myslím si, že po zdravotníkoch sú tí druhí v línii, ktorí najviac pociťovali celé toto obdobie v rámci pandémie," povedal minister školstva. Podľa neho chcú v roku 2022 pokračovať vo všetkej začatej práci.

 

img

 

„Teda nadviazať na všetky spustené projekty a výzvy z roku 2021. Napríklad budeme pokračovať v doučovaní Spolu múdrejší a už teraz sme vyhlásili výzvu na rok 2022," vysvetlil Gröhling. Dodal, že pôjde aj o opatrenia z plánu obnovy, ako je napríklad dobudovanie školských knižníc, rozšírenie kapacít materských a základných škôl či odstránenie dvojzmennej prevádzky v školách.

 

Ministerstvo školstva odporúča učiteľom a žiakom, aby si dopriali čas na adaptáciu. Uviedla to štátna tajomníčka rezortu školstva Svetlana Síthová na sociálnej sieti. 

 

img

 

Rezort školstva odporúča, aby si učitelia budovali dôveru a oceňovali pokroky či úspechy aj v neformálnych rozhovoroch. Ministerstvo poznamenalo, že učitelia majú vytvoriť väčšie prestávky medzi skúšaním – písomným aj ústnym. „Overovanie poznatkov skúšaním a písaním písomiek naplánujte ideálne na tretí januárový týždeň. Skúste prehodnotiť metódy overovania nadobudnutých vedomostí," uviedla Síthová.

 

Štátna tajomníčka odporúča využiť návrat detí do škôl na adaptáciu a zistenie, čo by žiaci potrebovali v rámci učiva zopakovať, vysvetliť, aby sa cítili istejšie pri skúšaní. Odporúča taktiež využiť aplikačnú pomôcku na podporu duševného zdravia.

 

Prečítajte si: AKTUALIZÁCIA: Fico zorganizuje petíciu týkajúcu sa amerických vojsk. Hlas-SD však na to nevidí dôvod

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Kristýna Peštová
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies