Tragický deň v Tatrách: Zomreli štyria ľudia

NETKY.SK • 22 August 2019, 21:9 • 2 min
Tragický deň v Tatrách: Zomreli štyria ľudia

BRATISLAVA - Počas búrky s bleskami na poľskej strane Západných Tatier, ktorá si vyžiadala štyroch mŕtvych a viac než 30 zranených, sa nezranili žiadni Slováci. To uviedol hovorca rezortu diplomacie Boris Gandel.

slovakia

left justify in out

Podľa údajov poľskej Tatranskej dobrovoľníckej záchrannej služby (TOPR) záchranári zasahovali v západotatranskom masíve Giewont, kde blesk udrel do skupiny turistov.

 

V tejto skupine sa nachádzali aj deti. Spravodajský portál Gazeta pl. uviedol, že dve deti sú aj medzi obeťami na životoch.

 

Jeden turista po zásahu bleskom zomrel aj na slovenskej strane Západných Tatier. Zranené sú ďalšie dve osoby, z toho jedna ťažko a druhá ľahko. Uviedol riaditeľ slovenskej Horskej záchrannej služby Jozef Janiga.

 

 

„Boli nám okolo 11.00 h nahlásené dva výpadky horolezcov vo Vysokých Tatrách, prvý z nich bol v oblasti Rovienok, išlo o slovenského horolezca. Bol pri ňom jeho kamarát, ktorý nám nahlásil, že asi ten pád nedopadol dobre. Približne v tom istom čase bol nahlásený výpadok dvoch horolezcov pod Prostredným hrotom. K obom prípadom vyrazili horskí i leteckí záchranári, bohužiaľ, dopadlo to tragicky a ani jeden z nich nehodu neprežil,“ priblížil riaditeľ HZS Jozef Janiga. O život tak prišli traja Slováci.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona