Ozbrojení zlodeji lúpili v luxusnom parížskom obchode, odkiaľ ušli s korisťou za 15 mil. eur

NETKY.SK • 2 August 2023, 08:49 • 2 min
Ozbrojení zlodeji lúpili v luxusnom parížskom obchode, odkiaľ ušli s korisťou za 15 mil. eur

Paríž-Vo francúzskej štvrti Place Vendôme páchatelia prepadli známe klenotníctvo

slovakia

left justify in out

Prisvojiť si cudzie, nie je v súlade so zaužívanými pravidlami. Sú však na svete aj ľudia "bez chrbtovej kosti", ktorí sa pokojne vyberú kradnúť to, čo im nepatrí. Veľkú nebojácnosť prejavujú najmä vtedy, ak sa pokúšajú "rabovať" v známych, luxusných a dobre bezpečnostne vybavených priestoroch. Viacerí skončia v putách. Aj keď sa im v niektorých prípadoch podarí získať veľkú korisť, skončia za mrežami. Nedávno sa veľká lúpež udiala v Paríži.

 


Ozbrojení lupiči vykradli obchod s luxusnými švajčiarskymi hodinkami v parížskej štvrti Place Vendôme. Odniesli si lup v hodnote až 15 miliónov eur. V stredu 2. augusta 2023 o tom informovala parížska prokuratúra. TASR správu prevzala z denníka The Guardian. Incident sa odohral ešte v utorok na ulici Rue de la Paix v luxusnej štvrti Place Vendôme, kde sa nachádza viacero butikov známych módnych značiek.

Ozbrojení lupiči vtrhli do obchodu výrobcu švajčiarskych hodiniek a šperkov Piaget. Odniesli si so sebou tovar v odhadovanej hodnote 10–15 miliónov eur, uviedla prokuratúra. Miestna polícia oznámila, že pri lúpeži nikto neutrpel zranenia. Zdroj z okolia polície zároveň uviedol, že úrady v rámci vyšetrovania hľadajú troch podozrivých.

 

The Guardian pripomína, že parížska štvrť Place Vendôme sa v uplynulých mesiacoch opakovane stala dejiskom ozbrojených lúpeží v obchodoch luxusných značiek. V máji lupiči vykradli butik značky Chanel a z miesta činu ušli na motorkách. Terčmi krádeží sa stali aj obchody Bulgari či Chaumet. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies