Európsky Jeffrey Dahmer: Joachim Kroll jednej obeti odrezal mäso zo zadku, následne si ho gurmánsky opiekol

NETKY.SK • 18 September 2023, 14:08 • 2 min
Európsky Jeffrey Dahmer: Joachim Kroll jednej obeti odrezal mäso zo zadku, následne si ho gurmánsky opiekol

Za život mal údajne zjesť 14 ľudí. Na svoju obhajobu tvrdil, že mäso je príliš drahé. Príšerné zabíjanie Joachima Krolla sa skončilo potom, čo upchal spoločnú toaletu vnútornosťami obete.

slovakia

left justify in out

Príbeh tohto sériového vraha je až desivo zaujímavý. Narodil sa sedemnásteho apríla 1933 v nemecko Hidenburgu a už od jeho narodenia boli prítomné známky duševnej i telesnej zaostalosti. Bol z chudobnej rodiny a patril medzi ôsmych súrodencov.

Bolo za tým zdrvujúce detstvo?

Jeho matka bola upratovačka, pravidelne pracovala nadčasy a rodina bojovala s problémami s financiami.
Otec bol alkoholik, pracoval ako baník a bol často násilný.

 

 

Vzrušovali ho zabíjačky

Joachima Krolla vždy fascinoval oheň a vzrušovali ho zabíjačky. Zabíjanie prasníc mu prinášalo sexuálne potešenie. Pokladal to za normálne a myslel si, že to tak má každý. Za svoj život mal sex len raz a priateľka ho potom označila za "totálne zlyhanie". Možno to tvorí súvislosť s jeho zvrátenými chúťkami.

Jeho vražebné „ja“ sa prejavilo až po smrti matky. Za život mal údajne zjesť 14 ľudí.
Na svoju obhajobu tvrdil, že mäso je príliš drahé. Približne dvadsať rokov sa teda živil tým ľudským.

Zaujímavosťou bolo, že jedol len mäso mladých ľudí. Trofeje si nevystavoval, naozaj to teda vyzerá, že je jeho tvrdenie pravé.

 

 

 

IQ tak nízke, že ho prezývali "Miestny idiot"

Bol veľmi obmedzený a jeho IQ bolo len 76. Často bol považovaný za miestneho idiota.

Známy však bol aj ako „Strýko Joachym,“ pretože sa často hrával s malými deťmi, ktoré si volal k sebe domov. Susedia o ňom mali perfektný dojem. Po tom čo ho zatkla polícia, boli prekvapení a šokovaní.

Vnútornosťami upchal spoločný záchod

Ale príšerné zabíjanie Joachima Krolla sa konečne skončilo potom, čo upchal spoločnú toaletu vnútornosťami obete, čo viedlo k jeho zajatiu.

Keď Kroll povedal susedovi Oscarovi Mullerovi, aby nepoužíval toaletu na najvyššom pochodí, nonšalantne mu predhodil že „je upchatá vnútornosťami“.

 

Bola to spoločná toaleta v budove. Muller sa pozrel do záchoda a videl oresne to čo Kroll poznamenal. Krv a tkanivo.  Inštalatér prišiel skontrolovať toaletu a zistil, že Kroll si nerobí srandu.  Boli to vnútorné orgány dieťaťa. Dal ich dal postupne do vedra a polícia si spojila dve a dve, pretože vysvitlo, že je to dievčatko, po ktorom sa už dlhšie pátralo – Marion Ketter.

 

Kroll tvrdil, že črevá boli pozostatkami králika, ktorého stiahol z kože a pokúsil sa prepláchnuť. Polícia mu ale  prehľadala príbitok. Keď im Kroll ukázal dusené mäso, ktoré práve varil, náhodne pripustil, že obsahuje kúsky nezvestného dievčaťa, vrátane malej ruky medzi mrkvou a hráškom. Zatknutiu sa nebránil.

 

Polícia ďalej našla v chladničke kúsky ľudského tela.

Krollove čudné vraždy

Kroll, vo veku 43 rokov, bol malý, plešatý, s veľkými vyčnievajúcimi ušami, priznal sa, že v rokoch 1955 až 1976 zabil najmenej štrnásť žien. Všetky obete boli vo veku od 4 do 60 rokov. Jeho obete boli znásilnené po smrti a telo bolo odobraté z ich tela.

Prvú vraždu spáchal tri týždne po smrti jeho matky (1955).
Obeťou bola deväťnásť-ročná atraktívna slečna– Irmgard Strehl, ktorá bola v tej dobe Krollom pozvaná do stodoly u obce Waistdde, pretože jej milo vyzerajúci muž sľúbil vzácny dar.

Ten ju však samozrejme "len" prepadol, bodol do krku a následne uškrtil. Pôvodne mal v pláne ju znásilniť, no uvedomil si, že to nedokáže ak bude pri vedomí a bude bojovať, tak ju usmrtil a ukájal sa nad pohľadom na jej mŕtve telo. To následne  vykuchal. Telo bolo objavené až päť dní po vražde.

 

 

Prečo ho bolo ťažké dolapiť?

Dôvodom, prečo ho bolo také ťažké vypátrať bolo to, že Krollove kroky boli skrátka nepredvídateľné. Vraždy páchal v rôznych častiach Nemecka a s niekoľkoročnými prestávkami.

Na vraždenie používal rôzne taktiky. Niekedy obete ubodal, inokedy ich uškrtil. Telá jeho obetí boli často stiahnuté z kože.  Od roku 1966 bolo objavených ďalších jeho sedem obetí.
Všetky boli po smrti znásilnené a chýbali im kusy tiel, ktoré jedol.

 

 

Ľudia boli krivo obvinení

V decembri 1966 uškrtil päťročnú Ilonu Harkle pri Wuppertale. Jej telo následne znásilnil a odrezal jej kúsky mäsa. Tie vhodil do rieky. Bol to zmätený vrah bez nejakého špeciálneho vzorca zabíjania.

Ďalšou obeťou bola 16ročná Manuela Krodt z Essenu, ktorej odrezal mäso zo zadku a opiekol si ho. Nad jej telom následne masturboval a zanechal spermie na jej stehne.

Polícia útok pripísala gangu mladých chlapcov a jednoho z nich dokonca za vraždu odsúdila na osem rokov a 5 si dokonca odsedel. Nebol prvý ani posledný čo bol krivo obvinený za Krollove zločiny.

Odsúdený bol k deviatim po sebe nasledujúcim doživotným trestom vo väznici v Rheinbachu. Neskôr bol opísaný ako duševne chorý a umiestnený v nemocnici pre duševne chorých. Zomrel prvého júla 1991 vo veku 58 rokov na infarkt.


           

 

Zdroje:

 
https://www.startitup.sk/joachim-kroll-sa-stal-kanibalom-pretoze-maso-vraj-bolo-drahe-z-pribehu-tohto-monstra-mrazi/

https://www.lifee.cz/historie-a-tajemno/zvraceny-kanibal-joachim-kroll-prozradil-ho-zachod-ucpany-vnitrnostmi-ctyrlete-holcicky_503803.html

https://serialkillercalendar.com/JOACHIM-KROLL-THE-DUISBURG-MAN-EATER.php

https://refresher.sk/32696-Joachim-Kroll-Duisbursky-lidozrout-a-nekrofil-ktery-zavrazdil-a-snedl-14-divek-v-prubehu-24-let

https://obkec.azet.sk/clanok/Y8lRdBI/europsky-jeffrey-dahmer-stal-sa-kanibalom-lebo-maso-bolo-drahe-potrubie-upchal-crevami/


 
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lucie Balgová
foto: the-sun.com
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies