Toto jedlo je tak tučné, že vás dokáže zabiť do 90 minút!

NETKY.SK • 30 September 2014, 18:00 • 2 min
Toto jedlo je tak tučné, že vás dokáže zabiť do 90 minút!

GLASGOW – Niektoré jedlá nie sú prospešné ľudskému telo. Toto je však prvé v rebríčku a už za paŕ minút môže mať na telo fatálne následky.

slovakia

left justify in out

Najnovší výskum ukázal, že konzumácia tučných jedál spomaľuje tok krvi do mozgu, a teda zvyšuje riziko vzniku mŕtvice už pár minút po jeho konzumácií.

 

Výskumníci zo škótskej Glasgow University to otestovali na 24 dobrovoľníkoch, ktorým naservírovali škótsku „špecialitu“ – vyprážanú tyčinku Mars.

 

Zistili, že u mužov sa do 90 minút spomalí tok krvi do mozgu, zatiaľ čo na ženy to nemá takmer žiadny vplyv.

Výskum viedol Profesor Matthew Walters, ktorý pracuje ako konzultant v glasgowskej nemocnici v oblasti mŕtvice a riaditeľ Škótskeho ústavu zaoberajúceho sa mŕtvicami.

 

Študent Glasgow University William Dunn, ktorý sa výskumu zúčastnil potvrdil, že konzumácia cukrov a tučných jedál priamo ovplyvňuje tok krvi do mozgu v priebehu niekoľkých minút.

 

Prečo práve vyprážaná tyčinka Mars?!

 

„Je to symbol všetkých zlách stravovacích návykov v Škótsku,“ povedal Dunn a dodal: „Až 22 percent stánkov s občerstveným tento pokrm predáva.“

 

Toto jedlo vymysleli v bare Carron Fish Bar v meste Stonehaven v roku 1992. Terajšia majiteľka Lorraine Watsonová tvrdí, že týždenne predá asi 150 kusov tohto jedla.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies