Tenistka Martina Navrátilová potvrdila, že sa vyliečila z rakoviny: "Ďakujem lekárom"

NETKY.SK • 20 Jún 2023, 09:30 • 2 min
Tenistka Martina Navrátilová potvrdila, že sa vyliečila z rakoviny: "Ďakujem lekárom"

NEW YORK - Bývalá svetová tenisová jednotka Martina Navrátilová vyhlásila, že nemá už žiadne príznaky rakoviny. Víťazka 18 grandslamových turnajov v dvojhre zdolala ochorenie už druhýkrát.

slovakia

left justify in out

Bývalá svetová tenisová jednotka Martina Navrátilová vyhlásila, že nemá už žiadne príznaky rakoviny. Členka tenisovej Siene slávy na sociálnej sieti uviedla, že absolvovala testy v nemocnici v New Yorku, ktoré potvrdili, že sa vyliečila z nádorového ochorenia.

 

"Ďakujem všetkým lekárom, sestričkám a špecialistom. Cítim obrovskú úľavu," napísala 66-ročná Navrátilová na sociálnej sieti. Víťazke 18 grandslamových turnajov v dvojhre diagnostikovali v decembri minulého roka ranné štádium rakoviny prsníka a hrtana, následne začala s liečbou. Lekári ju už vtedy informovali, že rakovina v tejto fáze je dobre liečiteľná a bývalá tenistka má až 95-percentnú šancu na uzdravenie. Už v marci pre televíznu stanicu Talk TV uviedla, že sa vyliečila, čo potvrdili teraz aj testy.

 

Navrátilová zdolala ochorenie už druhýkrát. V roku 2010 lekári zistili, že má neinvazívnu rakovinu prsníka, z ktorej sa rovnako vyliečila. Pražská rodáčka emigrovala v roku 1975 z Československa do USA a v roku 1981 sa stala americkou občiankou. Počas kariéry získala celkovo 59 grandslamových titulov vo dvojhre i štvorhre.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies