Bratislavská polícia upozorňuje na zvýšené množstvo krádeží bicyklov

NETKY.SK • 30 September 2023, 13:00 • 2 min
Bratislavská polícia upozorňuje na zvýšené množstvo krádeží bicyklov

Bratislavská polícia upozorňuje na zvýšené množstvo krádeží bicyklov. Apeluje na verejnosť, aby si bicykle chránili. Uviedla to na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

V rámci prevencie polícia odporúča pri odstavení bicykla na ulici použiť bezpečnostný zámok. V prítomnosti viacerých cyklistov je podľa polície lepšie, aby niekto zo skupiny bicykle strážil.

Ak sú bicykle odkladané v spoločných bytových priestoroch, je nutné dbať na uzamykanie priestorov a aj samotných bicyklov. Policajti odporúčajú zabezpečiť kvalitný kovový uzamykací systém.

Ak je bicykel odložený, napríklad pri obchode, je dobré ho postaviť na miesto viditeľné majiteľovi. Neodporúčajú nechávať cenné veci a vybavenie pri nestráženom bicykli.

Polícia zároveň upozorňuje občanov, aby si dali pozor a nekupovali bicykle, ktorých sa chce niekto rýchlo a lacno zbaviť. V prípade, že polícia stotožní u nového vlastníka ukradnutý bicykel, je povinná ho zaistiť.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Vinceová
Zdroj: FB Polícia, Foto: pixabay
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies