Prípad ako zo Sherlocka Holmesa. Neuveriteľné, na čo nahovoril muž svoju manželku!

NETKY.SK • 6 August 2022, 07:00 • 2 min
Prípad ako zo Sherlocka Holmesa. Neuveriteľné, na čo nahovoril muž svoju manželku!

Veľká Británia - Je až neuveriteľné, k čomu všetkému ľudí dokáže dohnať túžba po peniazoch.

slovakia

left justify in out

Tento príbeh sa začal ešte v roku 2002, kedy sa John Darwin vybral na výlet do Severného mora. John mal podľa jeho manželky Anne Darwin pádlovať na svojom kanoe z pláže Seaton Carew neďaleko Hartlepoolu s tým, že sa mal do večera vrátiť domov. To sa však nestalo, a tak ho Anne nahlásila na miestnej polícii ako nezvestného. Po mužovi okamžite  vyhlásili pátranie, avšak to neprinieslo žiadne výsledky. Úrady i polícia predpokladali, že sa muž utopil.

 

img

 

Anne a John mali v tom čase dospelých synov, korým musela Anne oznámiť tú najhoršiu správu – ich otec sa utopil. Úrady časom vyhlásili Johna za mŕtveho. Anne tak vyplatili jeho životnú poistku vo výške 250 000 libier, synovia sa pomaly vyrovnávali s náhlou stratou nevediac, že najväčší šok ich ešte len čaká.

 

John sa neutopil, ale presťahoval sa do Panamy, kde si v máji 2007 kúpila manželská dvojica nehnuteľnosť, ktorá sa im nakoniec stala "osudnou." Pri uzavretí kúpnej zmluvy sa s nimi odfotil realitný agent, ktorý fotografiu zverejnil na internete. Na fotografii Johna spoznal jeden z policajtov. 

 

img

 

Keď sa na podvod prišlo, Anne pracovala ako recepčná v ambulancii praktického lekára. Pre The Guardian v jednom z prvých rozhovorov uviedla, čo ju viedlo k takémuto konaniu.

 

„Povedal mi: Potrebujem zmiznúť. Len na pár týždňov a budeme mať peniaze, ale potom sa to vymklo spod kontroly. Čím hlbšie sa dostávate do týchto situácií, tým ťažšie je dostať sa z nich von. Ak by som tušila, že to bude trvať roky, nie pár týždňov, v žiadnom prípade by som s tým nesúhlasila. Ale keď sa to stalo a on ma prinútil všetkým klamať, nemohla som sa z toho začarovaného kruhu dostať." 

 

img

 

John Darwin sa po zatknutí snažil pred policajtmi predstierať amnéziu a tvrdil, že sa naozaj stratil na mori. Lekárske posudky však dokázali, že klame a priznala sa aj Anne. Nasledoval súdny proces s obidvomi manželmi. John dostal šesť rokov a tri mesiace väzenia a Anne šesť a pol roka za mrežami, obaja za podvod. Na súdnom pojednávaní proti Anne svedčili aj ich vlastné deti, synovia Anthony a Mark. 

 

Mark Darwin pre The Guardian uviedol, že matke odpustil až po deviatich rokoch. Bol to krutý čin zrady, ktorý by žiadny rodič nikdy nemal spôsobiť svojim deťom. Bolesť a utrpenie, ktoré to spôsobilo mne a môjmu bratovi, je neopísateľné. Hrôza z toho objavu, moja čistá zúrivosť a to, čo mi spôsobili, je niečo, čo navždy pošpiní môj život. Do určitej miery som jej odpustil, ale nikdy to nepochopím, ani nezabudnem." 

 

img

 

Svojej matke odpustil aj starší syn Anthony a, hoci svojho otca obidvaja odmietajú vidieť, s mamou Anne sú v kontakte. Anne Darwin sa počas pobytu vo väzení rozviedla s vynaliezavým Johnom a presťahovala sa do malej dedinky neďaleko Middlesbrough. Svoj príbeh vydala ako knihu s názvom Out of My Depth.

 

Pre This Morning v roku 2016 povedala: „Prekonala som túto hrôzu a depresiu z nej plynúcu. Pobyt za mrežami som využila najlepšie, ako som vedela, vzdelávala som sa. Som šťastná, že mi moje deti dovolia napriek všetkému, čo som im spôsobola, vidieť moje vnúčatá. Verím, že všetci začneme žiť oveľa lepší život."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies