Ministrovi Lajčákovi bolo udelené najvyššie rumunské vyznamenanie

NETKY.SK • 28 Február 2020, 18:58 • 2 min
Ministrovi Lajčákovi bolo udelené najvyššie rumunské vyznamenanie

BRATISLAVA - Rumunský prezident Klaus Werner Iohannis udelil ministrovi zahraničných vecí SR Miroslavovi Lajčákovi najvyššie rumunské vyznamenanie Rad Hviezda Rumunska za jeho diplomatické aktivity a prínos v prospech rumunsko-slovenských vzťahov.

slovakia

left justify in out

Vyznamenianie

"Som poctený týmto vyznamenaním, pretože pre mňa znamená priame uznanie za vynikajúcu spoluprácu medzi našimi krajinami," vyhlásil Lajčák po tom, ako mu rumunská veľvyslankyňa na Slovensku Steluta Arhire dnes v Bratislave vyznamenanie odovzdala.

 

img

 

Oslobodzovanie počas 2. sv. vojny

Dodal, že Slovensko bude navždy vďačiť za dôležitú úlohu rumunskej armáde pri oslobodzovaní Slovenska počas druhej svetovej vojny ako aj za morálnu podporu Bukurešti, ktorá sa odmietla zúčastniť invázie Varšavského paktu do Československa v roku 1968. "Naše krajiny sú rovnako spojené aj dlhoročnou prítomnosťou slovenskej menšiny v Rumunsku, ktorá má príkladné podmienky garantované rumunskou vládou," dodal.

 

 

Vyznamenanie

Rad Hviezda Rumunska sa udeľuje rumunským, ale i zahraničným občanom s cieľom odmeniť mimoriadne služby a zásluhy poskytnuté rumunskému štátu a jeho obyvateľom.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies