Rusko potvrdilo úmrtie generála. Prečo bol na bojisku?

NETKY.SK • 17 Apríl 2022, 15:33 • 2 min
Rusko potvrdilo úmrtie generála. Prečo bol na bojisku?

MOSKVA - Zatiaľ nie je známe presné miesto ani dátum úmrtia. Magazín Forbes uvádza, že ak by v tomto smere potvrdili tvrdenia Kyjeva, išlo by od začiatku vojny už o ôsmeho zabitého ruského generála.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Na Ukrajine zabili ďalšieho ruského generála. Jeho úmrtie potvrdilo samotné Rusko. Ide o generálmajora Vladimira Petroviča Frolova, ktorý pôsobil ako zástupca veliteľa 8. armády južného vojenského okruhu.

 

Úmrtie Frolova potvrdil gubernátor Petrohradu Alexandr Beglov, informuje v nedeľu stanica BBC odvolávajúca sa na správu ruskej agentúry TASS.

 

img

 

„Vladimir Petrovič Frolov zomrel hrdinskou smrťou v boji s ukrajinskými nacionalistami. Obetoval svoj život pre to, aby už deti, ženy ani starí ľudia v Donbase nepočúvali výbuchy bômb,“ vyjadril sa.

 

Podľa BBC je nezvyčajné, aby boli vysokopostavení armádni činitelia prítomní priamo na bojisku či v bezprostrednej blízkosti bojov a vystavovali sa tak zvýšenému nebezpečenstvu. Viacerí západní predstavitelia sa domnievajú, že niektorí ruskí generáli sa takto správajú, aby získali určitú kontrolu nad vojenskými operáciami v tých oblastiach, kde sa ich vojakom nedarí napredovať.

 

Prečítajte si tiež: Rusko dalo návrh ukrajinským vojakom. Zelenskyj okamžite reagoval

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies