Tornáda na juhu a stredozápade USA ničili domy a spôsobili výpadky elektriny

NETKY.SK • 26 Jún 2023, 20:00 • 2 min
Tornáda na juhu a stredozápade USA ničili domy a spôsobili výpadky elektriny

WASHINGTON - Tornáda a búrky, ktoré zasiahli v nedeľu stredozápad a juh Spojených štátov, si vyžiadali najmenej jednu obeť a zničili desiatky domov, oznámili v pondelok miestne úrady.

slovakia

left justify in out

Americká Národná meteorologická služba (NWS) uviedla, že v priebehu nedele hlásili v štáte Indiana viacero tornád. O život prišiel jeden človek a druhého museli hospitalizovať so zraneniami. Podľa miestnych úradov tornáda nespôsobili veľké škody v mestských aglomeráciách a vyskytovali sa skôr vo vidieckych oblastiach. Miestne médiá zverejnili zábery zničených domov a popadaných stromov blokujúcich cesty.

 

Tornádo okrem toho vyčíňalo aj v okrese Johnson južne od mesta Indianapolis, kde poškodilo najmenej 75 domov, obete na životoch však hlásené neboli. Tornáda poškodili elektrické vedenia v Indiane a na juhozápade štátu Michigan. V pondelok ráno bolo bez elektriny približne pol milióna odberateľov na juhu a stredozápade Spojených štátov. Obnovenie dodávok v niektorých oblastiach môže potrvať aj niekoľko dní. Najmenej jednu obeť si pred niekoľkými dňami vyžiadalo aj tornádo v Mississippi. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies