Do kín prišla Stávka na zlato, film o jednom z najväčších géniov populárnej hudby!

NETKY.SK • 16 Apríl 2023, 11:12 • 2 min
Do kín prišla Stávka na zlato, film o jednom z najväčších géniov populárnej hudby!

Poznáte legendárnu kapelu Kiss? Tancovali ste niekedy na hity The Village People či speváčok Cher a Donna Summer? Určite áno. Možno však netušíte, že za úspechom týchto hudobníkov stojí jeden muž – Neil Bogart, zakladateľ nahrávacej spoločnosti Casablanca Records. Práve teraz si v kinách môžete pozrieť film Stávka na zlato, ktorý rozpráva o jeho ceste za svetovým úspechom.

slovakia

left justify in out

Bogartov životný príbeh označujú aj ako najväčší nerozpovedaný príbeh z oblasti populárnej hudby. Filmová novinka sleduje úchvatný vzostup, ale aj dramatický pád otca mnohých, dovtedy neznámych, hudobných žánrov. Zo svetla reflektorov nazrieme aj do temných kútov zákulisia najvyššieho showbiznisu.

img

Film Stávka na zlato napísal a režíroval syn Neila Bogarta, Timothy Scott Bogart. Jeho otec zomrel na rakovinu vo veku 39 rokov. Zanechal po sebe štyri deti a obrovské množstvo hudobných úspechov. Pri pohrebe ho v smútočnej reči opísali ako „bojovníka, ktorý sa predral až na samý vrchol“. Naozaj to tak bolo – syn z rodiny poštového úradníka najskôr vyštudoval newyorskú školu múzických umení, aby sa neskôr po neveľmi úspešnej kariére speváka rozhodol pomáhať na svet hudbe iným.

Nahrávacia spoločnosť Casablanca Records sa do histórie zapísala ako najúspešnejšie nezávislé hudobné vydavateľstvo všetkých čias. V priebehu rokov 1973 až 1984 vydala 289 albumov vyše 140 umelcov.

img

V snímke, ktorá vzdáva hold hudbe 70. a 80. rokov, sa objavujú zvučné mená hudobnej súčasnosti – Wiz Khalifa, Jason Derulo alebo Ledisi. Hlavnú úlohu stvárňuje herec a spevák Jeremy Jordan, nominant známej divadelnej ceny Tony. Na plátne žiari aj Jason Isaacs, slovenským divákom a diváčkam známy najmä ako Lucius Malfoy z filmov o Harrym Potterovi, alebo Michelle Monaghan, obľúbená vďaka filmom Zdrojový kód či Mission: Impossible - Fallout. Do slovenských kín prináša Stávku na zlato distribučná spoločnosť Continental film.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miroslav Rimaszombati

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona