VIDEO: Zuzana Čaputová prijala Jill Bidenovú. V knihe hostí zanechala silný odkaz!

NETKY.SK • 9 Máj 2022, 12:40 • 2 min
VIDEO: Zuzana Čaputová prijala Jill Bidenovú. V knihe hostí zanechala silný odkaz!

BRATISLAVA - Prvá dáma USA zavítala v sobotu na Slovensko, aby mu vyjadrila uznanie za nasadenie a solidaritu pri riešení migračnej vlny vyvolanej vojnou na Ukrajine. V nedeľu sa na východnom Slovensku priamo zaujímala o situáciu na hraniciach a centrách pomoci, stretla sa s odídencami i zástupcami organizácií, ktorí sa o utečencov starajú a pomáhajú pri ich integrácii. Jej program pokračuje aj dnes.

slovakia

left justify in out

Prezidentka SR Zuzana Čaputová spolu s americkou prvou dámou Jill Bidenovou ocenili porozumenie medzi Slovenskom a Spojenými štátmi americkými. Zuzana Čaputová prijala Bidenovú v pondelok predpoludním.

 

 

„Počas mojej návštevy krásnej krajiny som sa osobne presvedčila, že Slovensko zdieľa rovnaké hodnoty ako Spojené štáty americké,“ napísala do knihy hostí Prezidentského paláca manželka amerického prezidenta ako spomienku na jej návštevu SR.

 

„Som veľmi potešená vzájomným porozumením a spoluprácou a aj z tohto miesta chcem poďakovať za podporu Spojeným štátom americkým,“ uviedla pri stretnutí pred novinármi Čaputová.

 

Prečítajte si tiež: AKTUALIZÁCIA: Jill Bidenová sa stretla s manželkou Volodymyra Zelenského!

 

Prvá dáma USA sa tiež zdôverila so skúsenosťou, ktorá nadobudla počas návštevy východného Slovenska i ukrajinského Užhorodu, kde sa stretla s manželkou ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Olenou. „Uvedomila som si na základe toho, čo som videla, aká dôležitá je podpora ľudí utekajúcich pred vojnovou agresiou, traumatizovaných hroznými udalosťami,“ uviedla Bidenová.

 

img

 

Prvú dámu USA sprevádzali na východnej hranici predseda vlády SR Eduard Heger i minister vnútra Roman Mikulec (obaja OĽaNO). Bidenová sa v nedeľu pri neohlásenej návšteve ukrajinského Užhorodu takisto stretla s Olenou Zelenskou.

 

Možno vás zaujme: Očakávaný prejav Putina na Červenom námestí. Čo vyhlásil?

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies