Toto je najdrahšie mäso na svete

NETKY.SK • 2 November 2019, 8:55 • 2 min
Toto je najdrahšie mäso na svete

BRATISLAVA - Kobe hovädzie mäso je celosvetovo pokladané za najlahodnejšie a najkvalitnejšie hovädzie mäso na výrobu steakov a mnohých ďalších pokrmov, čomu zodpovedá aj vysoká cena.

slovakia

left justify in out

Tento druh hovädzieho mäsa pochádza z dobytka Wagyu z kmeňa Tajima. Ide o pôvodne japonské plemeno, pre ktorého je charakteristická dlhá história. Názov Wagyu môžeme voľne preložiť ako japonský dobytok. Ide o "najrozmaznanejší" hovädzí dobytok na svete, užíva si masáže a dopraje si aj pivo.

 

To preto, aby boli zvieratá v pohode a bez stresu. Chov plemena Wagyu má svoje pevne stanovené pravidlá, ktoré podporujú jedinečné vlastnosti hovädzieho mäsa. Dobytok je porážaný najskôr vo veku 30 - 35 mesiacov. Táto pomerne dlhá doba je nutná pre správne ukladanie tukov vo svaloch. Takzvané mramorovanie mäsa je totiž jedným z hlavných poznávacích znakov Kobe beef.

 

obrazok

 

Skúsení šéfkuchári vedia, že ak je wagyu pripravené nesprávne, chutí mizerne. Ale ak áno, je to niečo ako hovädzie foie gras, čierne hľúzovky, či pravý kaviár z jesetera. Lahodné, jemné, zamatové, s ničím neporovnateľné so sladkastou a prenikavou chuťou, vôňou, ktorá  zostáva na jazyku ako vzácny parfum vo vzduchu.

 

Kobe patrí k odrodám elitného mäsa a v obchode takéto mäso nekúpite. V Japonsku cena jedného kilogramu Kobe začína okolo 150 dolárov. Ak ste sa aj napriek tomu rozhodli Kobe vyskúšať, vyberajte si miesta, kde vám ponúknu mäso austrálskej produkcie, pretože sa najviac blíži originálu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona