Slovensko v úmrtnosti na koronavírus opäť obsadilo popredné priečky

NETKY.SK • 18 November 2021, 09:01 • 2 min
Slovensko v úmrtnosti na koronavírus opäť obsadilo popredné priečky

BRATISLAVA – Úmrtnosť na koronavírus v Európe sa zvýšila o 5 percent. Slovensko a Nórsko sa dostali na popredné priečky v štatistikách.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Slovensko sa opäť zaradilo na popredné priečky v úmrtnosti na ochorenie Covid-19. Ako informovala Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vo svojej týždennej správe, za posledný týždeň v Európe vzrástla úmrtnosť o 5 percent.

 

Na Slovensku stúpla úmrtnosť o 38 percent, v Nórsku až o 67 percent. Zaujímavosťou je, že v ostatných regiónoch sveta sa buď situácia stabilizovala, alebo počet úmrtí začal dokonca klesať.

 

Na základe údajov vyzbieraných zo všetkých krajín sveta zomrelo počas minulého týždňa  približne 50-tisíc ľudí na covid. Zároveň sa o 6 percent zvýšila aj incidencia a počet novoinfikovaných.

 

Z 3,3-milióna potvrdených prípadov pochádza až 2,1-milióna nakazených z Európy. Najviac infikovaných pritom pribudlo v Rusku, Nemecku a v Spojenom kráľovstve. Naopak, situácia sa už od júla zlepšuje v Afrike, na Blízkom východe a v juhovýchodnej Ázii. 

 

Mohlo by vás zaujímať: V ČR sprísnia opatrenia. "Treba, aby všetci uverili, že COVID zabíja," hovorí Babiš



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Zakova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies