Premiér Robert Fico predstavil priority pre rok 2024 (+VIDEO)

NETKY.SK • 2 Január 2024, 07:57 • 2 min
Premiér Robert Fico predstavil priority pre rok 2024 (+VIDEO)

Podľa Roberta Fica bude v roku 2024 bude čeliť mnohým výzvam aj Európska únia (EÚ).

slovakia

left justify in out

Prioritami vlády v tomto roku bude udržanie štandardov silného sociálneho a právneho štátu, dokončenie zmien v trestnom systéme či riešenie vysokých cien potravín. Uviedol to premiér Robert Fico (Smer-SD) na sociálnej sieti Facebook.

„V rokoch 2020 až 2023 sa na Slovensku zneužívalo trestné právo na potláčanie opozície. Ani v roku 2024 však nemôže byť odpoveďou revanš, pomsta. Ale prijatie nevyhnutných legislatívnych zmien v trestnom práve, ktoré vyvolávajú dnes toľko politických vášní,“ povedal Rovert Fico.

„Stojím si za názorom, že správnejšie ako vykopávať ráno dvere na bytoch a domoch našich oponentov, bez dôkazov ich obviňovať a na mesiace dávať do väzby, je zmeniť Trestný zákon, Trestný poriadok. A zrušiť Úrad špeciálnej prokuratúry, aby sa nemohli opakovať prípady vážneho zneužívania moci na politické účely,“ didal.

V roku 2024 bude podľa Roberta Fica čeliť mnohým výzvam aj Európska únia (EÚ). „Nemáme spoločnú reč v zahraničnej politike,“ povedal.

V prípade, že štandardné strany v jednotlivých členských krajinách EÚ nenájdu na výzvy odpovede akceptovateľné väčšinou občanov, odpovede ponúkne krajná pravica či rôzni politickí géniovia v tom najhoršom slova zmysle, dodal.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Rastislav Čižmár
Zdroj/Foto: Robert Fico počas rozhovor (Facebook/Robert Fico)
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies