TIP NA KNIHU Každý má právo ľúbiť, každý má právo dostať šancu, druhú aj tretiu. Každý má právo na šťastie

NETKY.SK • 23 December 2022, 13:00 • 2 min
TIP NA KNIHU Každý má právo ľúbiť, každý má právo dostať šancu, druhú aj tretiu. Každý má právo na šťastie

Ktovie, ako by asi šťastie vyzeralo, keby bolo hmatateľné, akú tvár by malo, aké vlasy a či by bolo vysoké a či nízke. Bolo by v mužskom alebo v ženskom tele a dostalo by pohľad, ktorý by videl priamo do duše? Ešte nikto ho nikdy nevidel, a ani ho nemožno vidieť, ešte nikdy nikto nepočul jeho smiech, a predsa ho každý chce, nasilu aj jemne, za každú cenu aj s málo obetami, tak alebo onak.

slovakia

left justify in out

Šťastie sa rado ukrýva, v papierikoch, kde sú zabalené cukríky, viete, také tie, po ktorých sa zuby trošičku lepia a človeku je veselo, je v rukách, ktoré hladia aj v tvárach, ktoré sa usmievajú. Je v básňach, bez veršov a aj s veršami a, áno, aj v knihách, tam byť musí.

 

Predovšetkým je ukryté v knihe od slovenskej autorky Liny Elys, a to priamo v názve, lebo tak to raz je, že príbeh má pomenovanie Právo na šťastie.

 

img

 

V novembri

 

Autorka ponúkla svoj počin a namiešala všetko tak, aby sme si ho mohli prečítať v zimnom období, Právo na šťastie vyšlo v novembri, takže je vlastne ešte stále novinkou. Hlavná hrdinka, ktorej rodičia prisúdili meno Sandra, to veru nemá na ružiach ustlané, hoci keď sa to tak vezme, zrejme nikto z nás to nemá jednoduché. Je rozvedená a ani iné vzťahy, tie, ktoré sa nestihli skončiť manželským prísľubom, nevyšli práve najlepšie, a tak si sama pre seba vraví, že s láskou to vzdáva. Má celkom iné starosti, niekto ju potrebuje, niekto dôležitý.

 

Dievčatko

 

Sandra je matkou výnimočného dievčatka, plavovlasej víly, ktorej diagnostikovali Downov syndróm a zrejme teda netreba vysvetľovať, že práce je habadej. Popravde, aj tí muži, s ktorými nadviazala alebo sa pokúsila nadviazať známosť, sa zľakli, len čo zistili, že by im čosi také pristálo na pleciach ako nechcené bremeno. A Sandre je to jedno, teda nie je, ale ani nemá na výber, dcéru ľúbi, chráni a je jej všetkým, hviezdou i dôvodom vstať, nádejou aj radosťou.

 

Jedno stretnutie

 

Poznáte to, že keď si začnete myslieť, že na vás nič výnimočné nečaká, zrazu bum, jeden pohľad, jedno stretnutie a stereotyp sa premení na dobrodružstvo, ľahostajnosť na záujem, bezvýrazná tvár na usmiatu, červené líca a potiace sa dlane. Aj Sandre sa to prihodí, keď stretne spolumajiteľa firmy, v ktorej roky pracuje, Alex ju priťahuje a núti ju premýšľať o zakázanom. O tom, že by mohla byť šťastná. S ním.

 

Príbeh je ako stvorený do zimy, keďže sa počas nej i rozvíja, je o láske medzi mužom a ženou, ale aj o láske medzi súrodencami. O odpustení a druhých šanciach, a aj o tom šťastí. Má naň každý právo alebo je určené len pre niektorých?

Ozaj a aby som nezabudla, autorka sa nechala počuť, že dievčatko z knihy je inšpirované skutočnou bojovníčkou, aj situácie v nej sú opísané na základe niektorých udalostí, čo sa stali, takže ak obľubujete reálno aj vo svete fantázie, potom si iste prídete na svoje. A nebojte sa, pri čítaní sa budete tešiť, lebo dej je odľahčený, sladký a pekný a rodinný.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michaela Mihokova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies