Požiar v hoteli má 9 obetí, zadržali majiteľa

NETKY.SK • 18 August 2019, 13:52 • 2 min
Požiar v hoteli má 9 obetí, zadržali majiteľa

ODESA - Ukrajinské orgány zadržali majiteľa hotela v meste Odesa, v ktorom si požiar v noci na sobotu vyžiadal podľa aktualizovaných oficiálnych údajov deväť obetí na životoch. Informovala o tom v nedeľu agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

Majiteľ hotela Tokio Star predtým vo videu povedal, že prevezme zodpovednosť za tragédiu. Podnikateľ podľa úradov v júli neumožnil, aby systém protipožiarnej ochrany v budove hotela, niekdajšom depe električiek, prešiel pravidelnou kontrolou.

 

Požiar vypukol zo zatiaľ neznámych príčin v sobotu v skorých ranných hodinách a utrpelo pri ňom zranenia ďalších desať osôb. Hasičom sa ho poradilo uhasiť za asi tri hodiny. Časti hotela, z ktorého uniklo do bezpečia viac než 100 hostí, úplne vyhoreli, ukazujú zverejnené zábery.

 

obrazok

 

Polícia začala vyšetrovanie pre možný trestný čin porušenia protipožiarnych predpisov.

 

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskij po tragickom nočnom požiari v sobotu vyhlásil, že sa "osobne uistí", či boli zodpovedné osoby potrestané "v súlade s právnymi normami".

 

Prísnejšie kontroly protipožiarnej ochrany medzitým avizovali aj v prípade ďalších hotelov v Odese.

Odesa je prístav na pobreží Čierneho mora, 475 kilometrov južne od ukrajinskej metropoly Kyjev. Prímorské mesto láka v lete mnoho dovolenkárov.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona