Texaská polícia našla v dome natlačených vyše 100 ľudí v spodnom prádle!

NETKY.SK • 20 Marec 2014, 09:53 • 2 min
Texaská polícia našla v dome natlačených vyše 100 ľudí v spodnom prádle!

HOUSTON - Dom zaplnený až vyše 100 ľuďmi, ktorí sú podľa presvedčenia úradov v Spojených štátoch ilegálne, odhalila polícia v stredu na okraji texaského mesta Houston. Informovala o tom tlačová agentúra AP s odvolaním sa na policajného hovorcu.

slovakia

left justify in out

Mnohí títo ľudia, ktorých zrejme previezli do USA počas pašeráckej akcie, boli oblečení len v spodnej bielizni a sedeli v špine obklopení vrecami na odpadky, naplnenými starým šatstvom.
      

Dom objavila polícia počas pátrania po 24-ročnej žene a jej dvoch deťoch, sedemročnom dievčatku a päťročnom chlapčekovi, ktorých nahlásili ako nezvestných príbuzní v utorok 18. marca.
      

Keď polícia otvorila dvere domu, našla "obrovskú, obrovskú skupinu ľudí, pričom niektorí sedeli jeden na druhom vo veľmi stiesnených priestoroch", opísal situáciu policajný hovorca John Cannon. "Policajti zakričali meno ženy, aby zistili, či sa tam nachádza, a ona sa vynorila s oboma deťmi. Sú v poriadku," dodal.
      

Polícia objavila v dome 94 mužov, všetkých v spodnej bielizni a bosých, ďalej 15 žien a spomínanú ženu s dvoma malými deťmi. Ležali v nedôstojných podmienkach a špine v niekoľkých malých izbách - všetci mali k dispozícii jednu kúpeľňu, ale bez teplej vody.
      

Mnohé zo žien uviedli, že v dome boli tri či štyri dni. Jedna z nich povedala, že tam strávila až 15 dní. Všetky sa sťažovali, že sú hladné, smädné a vyčerpané. Úrady informovali, že zatkli piatich mužov. Houstonská polícia odovzdala vyšetrovanie federálnemu Imigračnému a colnému úradu (ICE).

      

Hovorca ICE Greg Palmore uviedol, že naposledy odhalili dom s takýmto veľkým počtom ľudí vo vnútri pred piatimi rokmi. V roku 2012 objavila polícia dom s 86 ľuďmi. ICE odviedol ľudí z domu do väzby, kde ich vypočujú a nasýtia. Títo ľudia pochádzajú z Guatemaly, Mexika, Hondurasu a Salvádoru, dodal hovorca Palmore. Dvoch ľudí - tehotnú ženu a muža - previezli do nemocnice na ošetrenie neznámeho druhu.

      

Houston sa nachádza približne sedem hodín od mexickej hranice, vďaka čomu je obľúbenou trasou prisťahovalcov, dodal Palmore.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies