Talianskemu zdravotníkovi diagnostikovali po návrate zo Sierry Leone ebolu

NETKY.SK • 13 Máj 2015, 06:30 • 2 min
Talianskemu zdravotníkovi diagnostikovali po návrate zo Sierry Leone ebolu

RÍM - Talianskemu zdravotníkovi diagnostikovali ebolu po tom, ako sa vrátil do vlasti zo západoafrickej Sierry Leone. Oznámilo to dnes talianske ministerstvo zdravotníctva, ktoré citovala agentúra Reuters.

slovakia

left justify in out

Ošetrovateľ, ktorého totožnosť nebola zverejnená, sa v západnej Afrike ako pracovník mimovládnej humanitárnej organizácie staral o pacientov nakazených ebolou. Naspäť do vlasti sa vrátil minulý piatok a dva dni nato ho so symptómami ochorenia hospitalizovali na infekčnom oddelení nemocnice v meste Sassari na severe Sardínie, uviedla agentúra AP. Vzorku krvi z tela pacienta poslali na analýzu do Ríma. Chorého by mali čoskoro previezť zo Sardínie do hlavnej nemocnice pre liečbu infekčných chorôb v talianskej metropole.

 

 

Doteraz v Taliansku liečili na ebolu jediného pacienta: lekára, ktorý predtým tiež pôsobil v Sierre Leone. Z rímskej nemocnice Spallanzani ho po uzdravení prepustili v januári tohto roku.

 

Epidémia eboly v Sierre Leone a susednej Guinei a Libérii si od decembra 2013 vyžiadala už vyše 11.000 životov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies