Taliani zasiahli voči 'Ndranghete, zadržali vyše 50 ľudí

NETKY.SK • 22 September 2023, 12:30 • 2 min
Taliani zasiahli voči 'Ndranghete, zadržali vyše 50 ľudí

RÍM - Vyše 50 ľudí bolo zadržaných pri najnovšom zásahu talianskych bezpečnostných zložiek proti zločineckej organizácii 'Ndrangheta. Oznámili to v piatok talianski karabinieri

slovakia

left justify in out

Operáciu s krycím menom Karpanthos viedol prokurátor Nicola Gratteri, jeden z najznámejších talianskych bojovníkov proti mafii, a podieľalo sa na nej vyše 400 príslušníkov bezpečnostných zložiek.

 

Polícia uviedla, že zadržala 38 ľudí, na šiestich uvalila domácu väzbu a ôsmim zakázala opustiť mesto. Vyšetrovatelia pritom odhalili viacero zločineckých aktivít spojených s 'Ndranghetou vrátane rozsiahleho obchodovania s drogami, prania špinavých peňazí či vydierania.

 

'Ndrangheta pochádzajúca z juhotalianskeho regiónu Kalábria je považovaná za jeden z najväčších a najmocnejších zločineckých syndikátov na svete. V Taliansku nahradila sicílsku mafiu Cosa Nostra a rozšírila sa do Európy i zvyšku sveta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: TASR / Reuters Foto: La Sentinella
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies