Nakazil sa na Covidovej párty, dokým nedostal koronavírus, neveril, že existuje

NETKY.SK • 13 Júl 2020, 10:33 • 2 min
Nakazil sa na Covidovej párty, dokým nedostal koronavírus, neveril, že existuje

Tridsaťročný Texasan podľahol zdravotným komplikáciám v súvislosti s ochorením Covid-19 po tom, čo sa nakazil koronavírusom, keď sa zúčastnil "Covidovej párty".

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Pred smrťou sestre priznal, že sa dopustil chyby, keď si myslel, že koronavírus je len fáma.

 

Ľudia si musia uvedomiť závažnosť ochorenia

"Pacient sa tesne pred smrťou pozrel na sestru a povedal - myslím, že som urobil chybu, myslel som si, že to bola fáma, ale nebola," povedala primárka metodistickej nemocnice v San Antoniu Jane Applebyová.

 

"Nechcem byť alarmistka, len sa snažíme ukazovať príklad zo skutočného sveta, aby sme pomohli ľuďom si uvedomiť, že tento vírus je veľmi vážna vec a môže sa ľahko šíriť," dodala k dôvodu, prečo informáciu rozšírila.

 

 

Šialená hra

"Covidove párty" sú večierky, ktoré organizuje osoba, ktorá má pozitívny test na SARS-CoV-2, aby sa ukázalo, či je koronavírus skutočný a môže sa šíriť ďalej, dodala primárka. Niekedy ide aj o stávku a bank berie človek, ktorý sa nakazí ako prvý.

 

Applebyová súčasne varovala pred šírením vírusu a dodala, že je znepokojená nárastom nových prípadov. Uviedla, že teraz je pozitívnych 22 percent testov, ktoré sa u nej v nemocnici vykonávali. Pred pár týždňami to bolo len päť percent.

 

V metodistickej nemocnici leží niekoľko ľudí medzi dvadsiatimi a tridsiatimi piatimi rokmi veku, ktorí sú v kritickom stave.

 

 

"Prosím, noste rúška. Ak môžete, zostávajte doma, vyhýbajte sa skupinám ľudí a dezinfikujte si ruky," vyzvala obyvateľov lekárka.

 

Starosta Houstone Sylvestr Turner už povedal, že nariadenie zostávať doma je potrebné pre to, aby štvrté najväčšie americké mesto zvládlo epidémiu. Minulý týždeň v Texase prekonal počet novo nakazených opakovane rekord, v nedeľu ich pribudlo 8196. V zaplnených nemocniciach je aktuálne hospitalizovaných 10 410 ľudí. V Texase už zomrelo 3316 nakazených.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona