V NBA sa bude prísnejšie trestať simulovanie, umožnia druhú výzvu

NETKY.SK • 12 Júl 2023, 19:30 • 2 min
V NBA sa bude prísnejšie trestať simulovanie, umožnia druhú výzvu

NEW YORK - Vedenie zámorskej NBA bude od budúcej sezóny prísnejšie trestať simulovanie hráčov. Súťažná komisia okrem toho jednomyseľne schválila zavedenie druhej trénerskej výzvy v zápase pre každý tím, ak je prvá úspešná.

slovakia

left justify in out

Pravidlo o treste za simulovanie hráčov v snahe vynútiť si útočný faul súpera, respektíve smeč, je v nadchádzajúcej sezóne zatiaľ v platnosti len skúšobne. Ak rozhodcovia uznajú pád brániaceho hráča na zem za neadekvátny a odpískajú faul za "flopovanie", súperov tím získa výhodu trestného hodu, ktorý môže zahrať ktorýkoľvek hráč.

 

Rozhodcovia tiež nemusia zastaviť hru a s verdiktom môžu počkať do ďalšieho prerušenia a nariadiť šestku. Technická chyba hráča, ktorý sa previnil, nebude nešportová, a preto sa nebude počítať ako osobná chyba a nemôže viesť k vylúčeniu. Ak sa priestupok zopakuje, bude nasledovať pokuta 2000 USD alebo viac, ako tomu bolo doteraz v ďalších situáciách. 

Súťažný výbor zložený z hráčov, trénerov, rozhodcov, majiteľov klubov a manažérov schválil aj úpravu pravidla o výzve trénera. Tréneri tímov budú mať druhú možnosť v stretnutí preskúmať sporné momenty na videu. Právo "challenge" však budú mať len v prípade, že budú úspešní pri prvom pokuse a musia na to využiť oddychový čas. Ak ho už nebudú mať k dispozícii, nemôžu požiadať o preskúmanie.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
TASR / Marek Nemček Foto: NBC News
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies