VIDEO: Bývalá sudkyňa si vypočula verdikt sama nad sebou. Zo siene ju museli odtiahnuť

NETKY.SK • 24 Júl 2019, 20:41 • 2 min
VIDEO: Bývalá sudkyňa si vypočula verdikt sama nad sebou. Zo siene ju museli odtiahnuť

Bývalá sudkyňa súdu pre mladistvých okresu Hamilton v americkom štáte Ohio Tracie Hunterová v pondelok neverila svojim ušiam, keď sudca vyniesol rozsudok.

slovakia

left justify in out

Sudkyňa mala nezákonne pomôcť svojmu bratovi, ktorý tiež pracuje na súdnom dvore a v roku 2013 mal udrieť obvineného. Hunterová sa odmietla pohnúť a policajti ju museli za hlasných protestov odtiahnuť zo súdnej siene.

 

Šesť mesiacov za mrežami a k ​​tomu ročná podmienka - tak znel rozsudok, po ktorom vypukla v súdnej sieni vrava. Desiatky priaznivcov bývalej sudkyne v tričkách s nápisom "Spravodlivosť pre sudkyňu Hunterovú" začali nesúhlasne kričať, niektorí sa vrhli priamo k odsúdenej sudkyni a súdnym zriadencom.

 

Hunterová sa teatrálne odmietala pohnúť a jedna z policajtiek ju cez súdnu sieň musela odtiahnuť. V putách tiež skončila najaktívnejšia z jej ochrankýň.

 

 

Tracie Hunterová bola zvolená v roku 2010 za sudkyňu súdu pre maloletých v okrese Hamilton, stala sa tak prvou afroamerickou sudkyňou na tomto súde. Suspendovaná bola už o štyri roky neskôr, keď vyšlo najavo, že mala nezákonne pomáhať svojmu bratovi, ktorý na súde tiež pracoval.

 

Tak ako to je?

 

V roku 2013 mal brat Hunterovej udrieť jedného z obvinených mladistvých. Jeho nadriadený požadoval, aby bol vyhodený, Hunterová oponovala.

 

V rámci svojej funkcie si vyžiadala dokumenty z vyšetrovania a potom ich nezákonne bratovi odovzdala.

 

Sudkyňa tiež bola obvinená z antedatovaných rozsudkov, aby nemohlo dôjsť k odvolaniu, manipulovaniu s dôkazmi, dvoch prípadov falšovania a ďalších prečinov. Vo všetkých ju však porota vyhlásila za nevinnú. Hunterová odmieta vinu aj v prípade svojho brata a celý prípad považuje za politický.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona