Najvyšší súd nevyhovel sťažnosti Zoroslava K., Jarmily U. a Davida L.

NETKY.SK • 12 November 2020, 18:50 • 2 min
Najvyšší súd nevyhovel sťažnosti Zoroslava K., Jarmily U. a Davida L.

Slovenský Najvyšší súd sa nestotožnil so sťažnosťou voči väzbe. Jarmila U., Zoroslav K. a David L. zostávajú vo väzbe.

slovakia

left justify in out

Uznesenie Špecializovaného trestného súdu (ŠTS) z 31. októbra tak zostalo v platnosti. Informáciu o tom priniesla hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. Rozhodnutie priniesol senát 4T na štvrtkovom neverejnom zasadnutí.

 

 

Bývalý minister vnútra a minister spravodlivosti Daniel Lipšic pre Postoj povedal, že sa nazdáva, prečo niektorí podozriví z rôznych prípadov začínajú spolupracovať. Nazdáva sa, že pochopili absenciu iných možností.

 

Senát navyše na základe sťažnosti prokurátorky rozšíril dôvody väzby pre Zoroslava K. a Davida L. aj o preventívnu väzbu. Traja menovaní sú vo väzbe na základe akcie s krycím názvom Víchrica.

 

 

Okrem právnika Zoroslava K., bývalej podpredsedníčky NS SR Jarmily U., bývalého šéfa Okresného súd Bratislava III Davida L. si Národná kriminálna agentúra prišla aj pre sudkyňu Okresného súdu Bratislava I Katarínu B., sudcu NS SR Jozefa K. a sudkyňu Otíliu D. Väzobne sú stíhaní Zoroslav K., Jarmila U. a David L. Podozriví sú z korupčného správania.

 

Prečítajte si aj o ďalších zásahoch NAKA.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies