Sýrske sily podporované Spojenými štátmi dobyli poslednú cestu vedúcu do Rakky

NETKY.SK • 29 Jún 2017, 19:02 • 2 min
Sýrske sily podporované Spojenými štátmi dobyli poslednú cestu vedúcu do Rakky

BEJRÚT - Bojovníci vedení Kurdmi a podporovaní Spojenými štátmi dobyli poslednú voľnú cestu vedúcu do Rakky, faktického hlavného mesta extrémistickej organizácie Islamský štát (IS) v Sýrii, a posúvajú sa smerom k rieke Eufrat južne od Rakky.

slovakia

left justify in out

Ich obliehanie mesta je čoraz tesnejšie. Informovala o tom dnes organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva (SOHR), ktorá monitoruje vojnu v Sýrii, a tiež predstaviteľ USA.

 

Hovorca koalície vedenej Spojenými štátmi povedal pre tlačovú agentúru AP, že Kurdmi vedené Sýrske demokratické sily (SDF) už majú pod kontrolou všetky rýchlostné cesty do Rakky a napredujú smerom k rieke Eufrat. "Takto sa obkľúčenie mesta úplne uzatvorí, čo bol od začiatku plán bojovníkov SDF," napísal plukovník Joe Scrocca, hovorca koalície vedenej Spojenými štátmi, v e-maile agentúre AP.

 

SOHR uviedlo, že jedna zložka SDF už dobyla dediny na druhej strane rieky, a tým dovŕšila obkľúčenie mesta - SOHR to označilo za "strategický" úspech.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies