Dalajláma mal zdravotné problémy, je v nemocnici

NETKY.SK • 10 Apríl 2019, 08:04 • 2 min
Dalajláma mal zdravotné problémy, je v nemocnici

NAÍ DILLÍ - Tibetský duchovný vodca dalajláma bol nútený navštíviť nemocnicu po tom, ako mal problémy s bolesťou v hrudníku.

slovakia

left justify in out

Tibetský duchovný vodca dalajláma bol v utorok ráno letecky prevezený do nemocnice v Naí Dillí, kde sa podrobil lekárskemu vyšetreniu, nakoľko sa u neho vyskytli zdravotné problémy. Dalajláma vraj pociťoval bolesť v hrudníku a trpel kašľom. Hoci jeho zástupca v USA, Ngodup Tsering, pôvodne avizoval, že hospitalizácia zrejme potrebná nebude, dalajláma nakoniec v nemocnici ostane niekoľko dní.

 

img

 

Dôvodom zdravotných problémov vraj bola infekcia dýchacích ciest. Lekári dalajlámovi predpísali lieky a momentálne sa už cíti lepšie. Hospitalizovaný by mal byť dva-tri dni.

 

83- ročný duchovný vodca je síce stále v rámci celého sveta veľmi uznávanou osobnosťou a často si ho pozývajú ako rečníka na konferencie, od roku 2016 však dobrovoľne obmedzil svoje verejné vystupovanie a odvtedy sa ani nestretol so žiadnym svetovým lídrom. Minulý týždeň ale dalajláma vystúpil na konferencii pedagógov a študentov v Naí Dillí. V odpovedi na otázku týkajúcu sa budúcnosti Tibetu v rámci Číny dalajláma zopakoval, že nechce pre Tibet nezávislosť, ale uprednostňuje "znovuzjednotenie" s Čínou za vzájomne prijateľných podmienok.

 

img

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies