Sýrska vláda je pripravená na ďalšie výmeny väzňov

NETKY.SK • 13 Február 2017, 12:02 • 2 min
Sýrska vláda je pripravená na ďalšie výmeny väzňov

DAMASK - Sýrska vláda dnes oznámila, že je pripravená prepustiť zadržiavaných väzňov a vymeniť ich za civilistov alebo vojakov, ktorých väznia povstalci.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Sýrska štátna televízia s odvolaním sa na nemenovaného predstaviteľa uviedla, že ponuka prichádza pred mierovou konferenciou, ktorá sa má podľa plánu konať tento mesiac.

 

Dnešné oznámenie bolo zverejnené týždeň po tom, čo si sýrska vláda a povstalci vymenili desiatky ľudí - vrátane žien a detí, ktoré povstalci zadržiavali celé roky.

 

Nemenovaný sýrsky predstaviteľ pripomenul, že návrh predložili pred dvojdňovým stretnutím 15.-16. februára v kazašskej metropole Astana. Kazašské ministerstvo zahraničných vecí pozvalo na tieto prípravné rozhovory predstaviteľov sýrskej vlády a povstalcov, ale tiež delegácie z Ruska, Turecka a Iránu či osobitného vyslanca OSN pre Sýriu Staffana de Misturu. Potom budú nasledovať ďalšie rokovania v Ženeve.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies