Svetoznámy kazateľ Henry Hinn na Slovensku – od drog a krádeží k hlásaniu Božieho slova

NETKY.SK • 13 September 2023, 14:56 • 2 min
Svetoznámy kazateľ Henry Hinn na Slovensku – od drog a krádeží k hlásaniu Božieho slova

Tento rok opäť navštívil Slovensko zapálený evanjelizátor, pastor, kazateľ, milovník Boha a ľudí Henry Hinn, aby počas svojho niekoľkotýždňového letného evanjelizačného turné navštívil desiatku miest v Čechách aj na Slovensku.

slovakia

left justify in out

Henry Hinn sa v slovenských a českých mestách predstavil už po niekoľkýkrát, opäť kázal na stretnutiach, plných živej a iskrivej atmosféry v Brne, Poprade, Bratislave, Martine či Banskej Bystrici.

Je v službe ako evanjelizátor, pastor, učiteľ už viac ako štyri desaťročia, svoj prvý zbor založil v kanadskom Vancouveri, kam jeho rodina emigrovala pred vojnou z Izraela.

Príbeh Henryho Hinna je fascinujúci príbeh akejsi „čiernej ovce“ rodiny – chlapca, ktorý odmalička rebeloval, posmieval sa z viery svojho brata (mimochodom, tiež slávneho kazateľa Bennyho Hinna) a veľmi skoro sa dostal na šikmú plochu.

Henry mal často opletačky so zákonom, nemal ďaleko k drogovému podsvetiu, drobným krádežiam. „Žil som jednu veľkú párty. Chcel som veľa peňazí, dievčat, zábavy, večierkov. A tak môj život aj vyzeral, a ja som na tom nechcel nič meniť.“

No keď v roku 1978 Henry navštívil jedno zo zhromaždení svojho brata Bennyho a uvidel, ako Boh uzdravuje prítomných ľudí, pocítil Jeho silný dotyk a jeho život sa v tej chvíli dramaticky zmenil, doslova otočil o 180 stupňov.

Henry hneď prijal Ježiša Krista do svojho života a odpovedal na volanie Boha nasledovať Ho. Postupne sa vďaka jeho zapálenému učeniu, posilnenému o rôznorodé životné skúsenosti, Boh dotýkal na zhromaždeniach Henryho Hinna sŕdc mnohých ľudí.

Jeho láska k Bohu, úprimné vzdanie sa temnej minulosti, ale aj určitá ľudskosť, autentickosť a úprimnosť, ktorú Henry dokáže vnášať do svojich kázaní, je nákazlivá a na jeho zhromaždeniach už bolo obrátených a zachránených mnoho hľadajúcich duší.

Henry Hinn je odovzdaným evanjelizátorom a pastorom, ktorého životná cesta je dokonalou ukážkou biblického príbehu „márnotratného syna“, ktorý dnes o to viac a vášnivejšie túži šíriť posolstvo o Božej dobrote po celom svete.

Cestuje dnes aj so svojou ženou Donnou do mnohých kútov sveta, kde šíri Božiu lásku a pravdu. Jeho častou destináciou je Indonézia, India, ale aj Taliansko, Španielsko, škandinávske krajiny... No osobitné miesto v jeho srdci má Slovensko a tunajší ľudia, s ktorými si možno rozumie pre spoločnú srdečnosť a vášeň pre Boha.

A tak mohli veriaci z Kresťanského spoločenstva Milosť vo viacerých mestách Čiech a Slovenska opäť zažiť jeho oduševnené kázania, svedectvá, boli sme svedkami uzdravení, obrátení, srdečných stretnutí, vzájomnej podpory, pozdvihnutia nádeje a viery.

Henry vďaka skvelej atmosfére a záujmu predĺžil svoj pobyt na Slovensku o niekoľko dní, a preto, ak chcete zažiť chlapíka, ktorý sa zo sveta drog, krádeží, kriminality a temna postavil na opačnú stranu a dnes slúži výlučne Bohu, máte ešte jednu príležitosť.

Posledné stretnutie s kazateľom Henrym Hinnom bude 17. septembra v Kresťanskom spoločenstve Milosť v Galante o 09.30. Príďte si vypočuť svedectvo muža, ktorý sa vzdal svojej minulosti a povedal jasné „áno“ Bohu, a zažiť Jeho dotyk na vlastnej koži.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Alexandra Elia
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies