Šport prináša hlavne pozitívne emócie, tie ľudia dnes potrebujú

NETKY.SK • 11 Máj 2022, 19:06 • 2 min
Šport prináša hlavne pozitívne emócie, tie ľudia dnes potrebujú

BRATISLAVA – Olympijský víťaz a majster sveta v chôdzi na 50 kilometrov Matej Tóth to povedal po tom, ako mu prezidentka SR Zuzana Čaputová v nedeľu udelila štátne vyznamenanie Rad Ľudovíta Štúra II. triedy za mimoriadne zásluhy o rozvoj SR v oblasti športu.

slovakia

left justify in out

„Veľmi ma to potešilo. Zlatá olympijská medaila bola úžasná v tom danom okamihu, bolo to niečo emotívne, krásne. Ale takéto ocenenie je za celú kariéru,“ vyhlásil Tóth. Ako ďalej uviedol, ešte viac si uvedomil, že s dvojkrížom na hrudi počas chodeckých pretekov reprezentoval celé Slovensko. Šport má podľa jeho slov veľký význam.

 

img

 

„Zvlášť pri takýchto náročných obdobiach, aké máme za sebou. Šport prináša hlavne pozitívne emócie a tie ľudia dnes potrebujú. Teším sa, že som k tomu mohol malou troškou počas svojej kariéry prispieť aj ja,“ dodal. O historicky prvé atletické zlato Slovenska na olympijských hrách sa zaslúžil v roku 2016 na olympiáde v Riu de Janeiro, kde vyhral chôdzu na 50 kilometrov. V roku 2020 sa stal siedmykrát víťazom ankety Atlét roka, pričom o rok neskôr ho uviedli do siene slávy slovenskej atletiky.

 

V súčasnosti šéfuje Vojenskému športovému centru (VŠC) Dukla Banská Bystrica. Prezidentka SR Zuzana Čaputová v nedeľu ocenila 25 osobností spoločenského, kultúrneho a športového života, z toho šesť in memoriam. Štátne vyznamenania udelila aj tento rok v náhradnom termíne. Ceremoniál sa uskutočnil v budove Slovenskej filharmónie v Bratislave.

 

Možno vás zaujme: UEFA schválila formát reformovanej skupinovej fázy Ligy majstrov



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies