V pôrodnici v B. Bystrici sa doteraz narodilo už 628 detí

NETKY.SK • 10 September 2023, 10:30 • 2 min
V pôrodnici v B. Bystrici sa doteraz narodilo už 628 detí

BANSKÁ BYSTRICA - V pôrodnici Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici evidujú v tomto roku už 619 pôrodov, pri ktorých do týchto dní prišlo na svet 628 detí. V deviatich prípadoch sa narodili dvojičky. Doposiaľ sú v presile dievčatá, ktorých je 320, zatiaľ čo chlapcov 308. Nemocnica o tom v sobotu informovala na sociálnej sieti.

slovakia

left justify in out

"Zatiaľ najťažšie tohtoročné bábätko u nás malo váhu 4920 gramov. Najdlhšie meralo 60 centimetrov. Drobček, ktorý je doteraz najmenším bábätkom v tomto roku, sa narodil so 460 gramami a mal 29 centimetrov," uviedla nemocnica.

 

Dievčatká najčastejšie dostali mená Jasmína, Melisa, ale aj tradičné ako Eva, Hana a Júlia. K najzaujímavejším menám, ktoré im dali rodičia, patria Panni, Solomia, Dalia, Zya či Anuk. Populárnymi chlapčenskými menami sú v banskobystrickej pôrodnici Oliver, Damián, Marko a Leo. Objavili sa však aj mená Djoris, Noel, Asan a Luca.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Teraz /TASR Foto:
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies