Richard Sulík má ďalší problém s Igorom Matovičom: Musí konať!

NETKY.SK • 14 Jún 2022, 13:29 • 2 min
Richard Sulík má ďalší problém s Igorom Matovičom: Musí konať!

BRATISLAVA - Koaličná SaS považuje za principiálne, aby obvineného Mareka Kaňku odvolali z funkcie generálneho riaditeľa štátnej lotériovej spoločnosti Tipos.

slovakia

left justify in out

„Padni, komu padni, musí byť zásada bez ohľadu na nomináciu. Minister financií preto musí konať a šéfa Tiposu okamžite odvolať. Osobne som očakával, že sa to stane automaticky po obvinení Mareka Kaňku. Zotrvávanie tohto človeka na svojej pozícii určite neprispieva k dôvere občanov voči štátu," uviedol predseda SaS Richard Sulík s tým, že keď presne pred rokom prišlo k obvineniu podpredsedu MH Manažment Andreja Holáka, tak ho odvolal, hoci mu nakoniec obvinenie zrušili.

 

 

Predseda Výboru Národnej rady SR pre financie a rozpočet Marián Viskupič (SaS) považuje za dôležité, aby ministerstvo financií vyvrátilo akékoľvek pochybnosti. „Obvinenie šéfa Tiposu v súvislosti s daňovými podvodmi vrhá zlé svetlo nielen na samotný Tipos, ale aj na ministerstvo financií,“ dodal Viskupič.

 

Prečítajte si tiež: Protiinflačný balíček pôjde do parlamentu až o týždeň! Ako chcú hlasovať jednotlivé strany?

 

Či Kaňku odvolajú z postu, zatiaľ nie je z reakcie ministerstva financií jasné. „Ministerstvo financií SR sa situáciou zaoberá a v súčasnosti zvažuje ďalší postup,“ reagoval na výzvu SaS rezort Igora Matoviča (OĽaNO).

 

img

 

Kaňku obvinila minulý týždeň Národná kriminálna polícia (NAKA) spolu s ďalšími 24 osobami a 6 firmami pre podozrenie z majetkovej a hospodárskej trestnej činnosti. Obvinenie vo štvrtok 9. júna potvrdila spoločnosť Tipos s tým, že Kaňka voči nemu podal sťažnosť.

 

Možno vás zaujme: Igor Matovič má problém pre vyjadrenie o Židoch. Hrozia mu súdom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Lukas Dedik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies