Stretnutie s dizajnom pred Vianocami

NETKY.SK • 24 November 2022, 1:4 • 2 min
Stretnutie s dizajnom pred Vianocami

BRATISLAVA - S otvorením vianočných trhov pod našimi oknami Vás veľmi radi pozývame na jedinečný trojdňový event STRETNUTIE S DIZAJNOM v priestoroch francúzskej školy módneho biznisu MOD' SPE PARIS CENTRAL EUROPE na Hviezdoslavovom námestí 20, na 3. poschodí v Bratislave v dňoch 30. novembra, 1. a 2. decembra od 16.00 do 20.00 .

slovakia

left justify in out

Tradičné Popoludnie s módou, ktoré pravidelne organizuje pre priateľov a fanúšikov udržateľnej a limitovanej módy rodinná módna značka ROZBORA COUTURE je rozšírené o účasť viacerých dizajnérov a šperkárov. V týchto dňoch sa výnimočne môžete stretnúť a zoznámiť aj s tvorbou viacerých návrhárov a výrobcov šperkov ALEX VIDIC' MILLINERY,SOLOOM, MAYA MAY,PENNYBLACK

 

Podľa slov PR managerky, pani Lucie Rozborovej je cťou  osobne pozvať čitateľov Netiek na verejné podujatie Deň otvorených ateliérov.

 

- POPOLUDNIE S MÓDOU - v stredu 30. novembra, 1. a 2. decembra od 16.00 do 20.00 na Hviezdoslavovovom nám. 20,  3. poschodie, v priestoroch MOD’SPE Paris v Bratislave.

Ako ďalej pani Rozborilová dodáva, :,,Príďte, navštívte túto akciu, len sa porozprávať, poradia vám dizajnéri a zároveň môžete využiť možnosť mimoriadne v tento deň veľmi výhodne kúpiť za ateliérové ceny kúsky originálnych modelov, ktoré s láskou vytvárajú módni návrhári Richard Rozbora, Alexandra Vidič, Mária Štraneková ako aj kúpiť si darčeky pre svojich milovaných. Ceny budú skutočne neodolateľné!……a vínko bude tiež  Zoberte so sebou aj svoje priateľky a známych a strávte spolu s nimi príjemné popoludnie s módou!"

 

Na koho sa môžete tešiť:

 

RICHARD ROZBORA - ROZBORA COUTURE

 

Pripravujeme Stretnutie s originálnou, veľmi kvalitnou módou ROZBORA COUTURE  
Richard bol s módou spätý už ako dieťa. „Údajne som chcel robiť módu odmalička a nemal som vraj žiadnu inú alternatívu,“ hovorí Richard Rozbora. Chvíľku som sa venoval aj architektúre, ktorá je podľa neho „pramatkou umení“. „Moja cesta k móde bola pomerne zložitá. S rodičmi sme žili v zahraničí a ja som nemal žiadne stredné umelecké vzdelanie. Až počas života v Prahe som začal chodiť na súkromné hodiny kresby k Česlavovi Jarošovi, ktorý je jeden z najuznávanejších pedagógov v Česku,“ pokračuje Richard.

,,Po rozdelení Československa sa naša rodina presťahovala do Bratislavy. Mal som pred sebou posledné dva ročníky na gymnáziu a chcel som ísť na vysokú školu. Samozrejme, že som vyskúšal aj prijímačky na VŠVÚ. Začala ma pripravovať akademická maliarka Iveta Ledererová. Nakoniec som sa na VŠVÚ nedostal, bol som vraj príliš mladý,“ smeje sa sympatický návrhár.

A tak sa rozhodol a vyskúšal STU v Bratislave. „Išiel som na rok študovať stavbarinu, aby som nestratil kontakt so štúdiom. No a tam som sa dostal na architektúru, ktorej som sa venoval dva roky,“ vysvetľuje ďalej. Po tomto období odišiel otec pracovať ako diplomat na Cyprus. „Našiel tam vysokú školu, kde sa dal študovať módny dizajn,“ hovorí Richard. Počas prvého ročníka tohto štúdia bol odbornou komisiou vybraný ako talent pokračovať v štúdiu dámskej módy na Central St. Martin’s College of Art & Design v Londýne, ktorú ukončil v roku 2001. Najskôr chvíľu pôsobil v Prahe v jednej francúzsko-belgickej firme, kde ako návrhár viedol líniu couture.  Táto aktivita ho utvrdila, že si s bratom Robertom založili vlastnú značku na výrobu dámskych biznis odevov, dámskych hodvábnych šatiek a pánskych hodvábnych kravát.

 

Prvú autorskú prehliadku mal v bratislavskom Hoteli Devín v komornej atmosfére. Odvtedy už uplynul nejaký čas a dnes má showroom v centre Bratislavy. Módny biznis je podľa neho skutočne náročný a veľkú úlohu pre neho zohráva etika v móde a v podnikaní. Mnohí ľudia si to neuvedomujú, že móda je pre dizajnérov nie len o nejakom predstavovaní, je to v prvom rade náš chlebík,“ hovorí a zároveň dodáva, že aj v móde je veľmi dôležitá etika a čestnosť.

 

 

ALEXIS VIDIC: MILLINERY 

 

Pochádza z Bratislavy. Vyštudovala Strednú priemyselnú školu odevnú v Bratislave, odbor odevníctvo. “ Ku klobúkom som sa dostala úplnou náhodou,“ hovorí sympatická dizajnérka....a pokračuje.,, V roku 2018 som obdržala pozvánku na tradičnú španielsku svadbu do Seville v Španielsku, kde Dress Code znel “Klobúk”. Keďže som nič vhodné na internete nenašla, začala som pátrať po materiáloch a nakoniec som si svoj prvý klobúk vyrobila sama. Zamilovala som sa do tohto remesla, preto som ho chcela za každú cenu zdokonaliť a tak som ešte v tom istom roku absolvovala  kurz  v Prahe. Tento rok som si dokončila kurz  na prestížnej  "Central Saint Martins University" v Londýne. Módnu značku Alexis Vidic' Millinery som si založila v roku 2019.  Zamerala som sa hlavne na výrobu klobúkov a fascinátorov anglického (royal) a francúzskeho štýlu. Klobúky a fascinátory z mojej dielne sa hodia hlavne na sviatočné udalosti ako sú svadby, krstiny ale aj konské pólo/derby.“

 

Na otázku ,,Akú podobu má teda tvoja posledná kolekcia?" odpovedá MÁRIA ŠTRANEKOVÁ - MAYA MAY:

 

,,Už dlhšie obdobie premýšľam nad odevmi, pri ktorých nevzniká žiadny odpad. Ide mi o kvalitu prírodných materiálov, ale aj tú koncepčnú. Získala som napríklad staršiu metráž z pozostalosti Viery Líčeníkovej-Škrabalovej. Porovnávala som kvalitu materiálov 30 – 40 rokov starých so súčasnou produkciou, nakoľko na niektorých látkach boli informácie o firme a cenách. Ak je látka kvalitná, vydrží dekády. Dôležitý je pre mňa príbeh celého výrobku. Šaty by mali byť našou druhou kožou. Vznik každého odevu je vlastne dlhší proces, nedá sa porovnávať so značkami fast fashion. Baví ma zrod niečoho nového, rada udávam smer. Ako to bolo napríklad aj pri spolupráci s mladou slovenskou značkou Young Yachter. More a prímorská tematika je tu určujúca, nejde ale o odevy pre jachtárov. Urobili sme dve kolekcie a stále pokračujeme." 

 

SOLOOM - Šperk tak výnimočný ako vy

 

Každý z nás má svoj svet, svoje víťazstvá a malé zlyhania, svojich najdrahších a svoju vlastnú cestu životom. V spoločnosti SOLOOM veríme, že váš príbeh by mal byť vyrozprávaný tým najkrajším možným spôsobom - prostredníctvom drakokamov a šperkov vyrobených iba pre vás.

Cesta k vášmu personalizovanému šperku začína výberom drahokamu

Samotný drahokam predstavuje srdce šperku, preto sa do tých našich dostávajú iba tie najčistejšie, najkvalitnejšie s najžiarivejšími farbami.

Ponúkame bohatý výber vzácnych a aj ojedinelých drahých kameňov akými sú ametyst, spinel, rubín, zafír, turmalín, quartz, alexandrit, tanzanit, či diamant a mnoho ďalších. Šperkárski dizajnéri pre záujemcov vyhotovenia personifikovaných šperkov nakreslia návrh šperku a zakomponujú váš

obľúbený drahokam. Na návrhu a samotnej výrobe spolupracuje Soloom so špičkovými umeleckými dizajnérmi a šperkármi z Prahy a Talianska.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona