Strata firmy BlackBerry sa medziročne zmiernila

NETKY.SK • 26 September 2014, 15:14 • 2 min
Strata firmy BlackBerry sa medziročne zmiernila

TORONTO - Kanadský výrobca smartfónov BlackBerry Ltd za svoj účtovný druhý kvartál vykázal podstatne menšiu stratu, ako sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Firma uviedla, že teraz sa sústreďuje na rast a investície. Za svoj druhý finančný štvrťrok, ktorý sa skončil 30. augusta, spoločnosť vykázala čistú stratu 207 mil. USD čiže 39 centov na akciu. V rovnakom období pred rokom bola strata BlackBerry v sume 965 mil. USD čiže 1,84 USD na akciu.

 

Bez zahrnutia jednorazových položiek, ako boli napríklad náklady na reštrukturalizáciu, bola strata firmy za jún až august v sume 2 centy na akciu. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovila agentúra Reuters, predpokladali, že strata BlackBerry na tejto báze bude 16 centov na akciu. Hodnota akcií spoločnosti v piatok pred otvorením obchodovania na burze stúpla o 4,6 % na 10,25 USD za kus. 

 

"Reštrukturalizácia našej pracovnej sily je teraz ukončená a sústreďujeme sa na rast tržieb a rozvážne investície," uviedol vo vyhlásení generálny riaditeľ firmy John Chen. Spoločnosť BlackBerry v stredu na podujatiach v Toronte, Londýne a Dubaji predstavila svoj nový nekonvenčný smartfón so štvorcovým displejom s názvom Passport. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies