Zdravotné sestry v Chorvátsku sa pripravujú na rozsiahly protest, uskutoční sa vo štvrtok

NETKY.SK • 10 Máj 2023, 09:00 • 2 min
Zdravotné sestry v Chorvátsku sa pripravujú na rozsiahly protest, uskutoční sa vo štvrtok

ZÁHREB - Chorvátske odborové zväzy zastupujúce zdravotné sestry a nezávislých zdravotníckych pracovníkov v utorok oznámili, že na štvrtok zvolali rozsiahly protest. Zároveň varovali, že ak ich požiadavky nebudú splnené, začnú s prípravami na štrajk.

slovakia

left justify in out

Na proteste v hlavnom meste Záhreb sa zúčastní 500 až 1000 zdravotníckych zamestnancov z celého Chorvátska, povedala vedúca odborového zväzu zdravotných sestier Anica Prašnjaková. Odbory organizujú protesty v krajine od 3. mája s cieľom upozorniť na potrebu zlepšiť pracovné postavenie svojich členov. Pre všetkých zdravotníckych pracovníkov požadujú zvýšenie platov minimálne o desať percent.

 

Chorvátsky premiér Andrej Plenkovič v apríli prijal zástupcov združení lekárov, vláda prijala nariadenie o úprave miezd lekárov a pripravuje sa tiež zákon o ich pracovnom postavení. Odborové zväzy združujúce vyše 20.000 zamestnancov v zdravotníctve sa domnievajú, že ide len o čiastkové riešenie, pretože o ďalších zdravotníkoch nepadla ani zmienka. Prašnjaková dodala, že ak ich požiadavky nebudú splnené, sú pripravení štrajkovať. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies