GAMING Razer Project Sophia

NETKY.SK • 15 Január 2022, 13:00 • 2 min
GAMING Razer Project Sophia

Na technickom veľtrhu CES 2022 uviedla popredná značka Razer pre hráčov nový a netradičný koncept počítačovej zostavy. Detailnejšie sa pozrime, čo prináša nový Project Sophia nielen pre hráčov.

slovakia

left justify in out

Čím ďalej, tým viac sme obklopení prácou z domu. Pracovné PC využíva každý z nás inak, napríklad na kancelársku produktivitu, hranie hier, streamovanie, vytváranie audiovizuálneho obsahu a podobne. Razer ponúka možnosť rýchleho prispôsobenia sa danej situáci vďaka ľahko vymeniteľným modulom.

 

img

 

Modularita

 

Jednoduchá zmena PC komponentov a príslušenstva je hlavným ťažiskom projektu. Prispôsobiť si môžete široké spektrum možností. Modifikovateľný stôl by mal podporovať 13 modulov na prispôsobenie. To umožňuje, aby bola každá sekcia nakonfigurovaná s radom komponentov špecifických pre rôzne typy úloh, akými sú napríklad sekundárne obrazovky, nástroje na monitorovanie systému, panely s klávesovými skratkami dotykovej obrazovky, tablety s perami a jednotky na mixovanie zvuku alebo dokonca externé snímacie karty. Tieto zmeny a omnoho viac by malo byť možné nakonfigurovať v priebehu niekoľkých sekúnd.

 

„Project Sophia je našou futuristickou víziou viacúčelového herného a  workstation zariadenia, ktoré spĺňa veľmi odlišné potreby rôznych použití PC, pričom neguje potrebu presúvať sa medzi pracovnými stanicami,“ povedal Richard Hashim, viceprezident pre rast v spoločnosti Razer. „Modulárny systém, poskytujúci vymeniteľnosť za chodu, umožňuje používateľom rýchlo prekonfigurovať svoj pracovný stôl s takmer nekonečnou flexibilitou a prispôsobiť Project Sophia nielen aktuálnej úlohe, ale aj konkrétnym preferenciám používateľa. Toto je budúcnosť battlestation."

 

 

 

O výkon sa postarajú Intel a NVIDIA

 

Špeciálne upravené CPU a GPU budú dostupné v kompaktnom prevedení na jednoduchú výmenu a manipuláciu, vďaka čomu si hráči alebo kreatívci jednoducho prispôsobia výkon podľa vlastnej potreby. Princíp funkčnosti jednoduchej výmeny modulárneho systému by malo zabezpečiť magnetické uchytenie dôležitých komponentov pod sklenenou doskou modulárneho zariadenia.

 

img

 

Moduly budú dostupné pre viacúčelových používateľov. Tí budú môcť vymeniť a vložiť dotykové digitizéry, tablety a iné kreatívne vstupné nástroje na zefektívnenie klávesových skratiek a makier. Hráči môžu využiť namiesto spomínaných modulov tie moduly, ktoré pomôžu zlepšiť zážitok z hrania, napríklad zvukový modul so systémom THX Surround Sound, alebo monitor s vyššou obnovovacou frekvenciou. Dostupný by mal byť OLED displej s uhlopriečkou 65 palcov. Project Sophia ponúkne pre streamerov nastavenia pre kameru, mikrofón a ovládanie dôležitých stream elementov. Pre väčší komfort budú dostupné moduly ako sú bezdrôtová nabíjačka a ohrievač šálky. Farebné osvetlenie Razer Chroma nesmie chýbať. Mnoho Razer produktov obsahuje ekosystém farebného osvetlenia Razer Chroma™ RGB. Podobne ho môžeme nájsť aj tu vo forme LED diód, ktoré je možné farebne synchronizovať, meniť intenzitu a štýl osvetlenia.

 

img

 

Vďaka možnosti prispôsobovania a všestrannému dizajnu je Project Sophia schopný poskytnúť optimálnu konfiguráciu pre hranie, vytváranie multimediálneho obsahu, streamovanie a prácu, pričom kombinuje mnoho tradičných nastavení na jednom mieste.

 

Možno vás zaujme: GAMING Take-Two mieri s akvizíciou Zynga na mobilný trh



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies