Bratislava bude v sobotu pochodovať za zdravé prsia

NETKY.SK • 3 Jún 2019, 16:49 • 2 min
Bratislava bude v sobotu pochodovať za zdravé prsia

BRATISLAVA – V Bratislave sa bude pochodovať za zdravé prsia. V sobotu 8. júna sa v areáli Bratislavského hradu bude konať 11. ročník podujatia AVON Pochod.

slovakia

left justify in out

Tohtoročným heslom kampane je "nezáleží na tom, čo máš v hlave, ale čo nosíš v srdci". O tom informovali organizátori charitatívneho podujatia, ktoré šíri osvetu v oblasti problematiky rakoviny prsníka, podporuje ženy a pomáha im v boji s touto chorobou.

 

Pochod štartuje v sobotu o 10.00 h programom pre deti. Neskôr sa v hlavnom program predstavia účinkujúci ako Desmod, S Hudbou Vesmírnou, Puding pani Elvisovej, Sima Martausová či Dano Heriban.

 

Chýbať nebude ani tradičný pochod Starým Mestom, ktorého cieľom je šírenie dobrej myšlienky a povzbudenie. Od 14.30 h sa tak dav ľudí vydá na nenáročnú trasu vedúcu historickým centrom hlavného mesta, ktorá nepresiahne tri kilometre.

 

Projekt za zdravé prsia dlhoročne podporujú aj osobnosti slovenského spoločenského života, ktoré sa dobrovoľne v téme angažujú a pomáhajú zvýšiť povedomie o ochorení a prevencii.

 

img

 

Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) sa už po piaty raz podujala byť partnerom a oficiálnym dopravcom podujatia. Ak sa jeho účastníci rozhodnú cestovať vlakom, cestovné budú platiť len do Bratislavy.

 

Späť budú mať prostredníctvom ZSSK bezplatnú jazdu. Na mieste podujatia je však potrebné v stane registrácie dať si cestovný lístok označiť pečiatkou organizátora.

 

Cieľom každého ročníka charitatívneho podujatia je vyzbierať finančný výťažok, ktorý slúži na aktivity spojené s bojom za zdravé prsia. Minulý rok sa podarilo odovzdať občianskemu združeniu Zdravá žena vyše 24.000 eur.

 

Rakovina prsníkov je tretím najčastejším nádorovým ochorením na svete a umiera naň najväčší počet žien, ktorým bol zistený zhubný nádor. Len na Slovensku lekári každý rok diagnostikujú 3500 nových pacientok s rakovinou prsníka.

 

Príčiny vzniku tejto zákernej choroby, ktorá sa vyskytuje u žien všetkých vekových kategórií, dodnes nie sú odhalené. Existuje však účinná cesta k včasnému odhaleniu, tou je prevencia – pravidelné prehliadky a samovyšetrenie prsníkov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies