Minister Juraj Blanár sa dnes zúčastní zasadnutia Rady EÚ pre zahraničné veci

NETKY.SK • 22 Január 2024, 09:48 • 2 min
Minister Juraj Blanár sa dnes zúčastní zasadnutia Rady EÚ pre zahraničné veci

BRUSEL - Minister zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky Juraj Blanár sa dnes, v pondelok 22. januára 2024, zúčastní v Bruseli na zasadnutí Rady EÚ pre zahraničné veci.

slovakia

left justify in out

Hlavnými témami rokovania ministrov bude situácia na Blízkom východe a na Ukrajine. Šéf slovenskej diplomacie zároveň absolvuje sériu rokovaní s niektorými ministerskými kolegami.

Na aktuálnom zasadnutí v Bruseli by mali byť prítomní tiež ministri zahraničných vecí Egypta, Izraela, Palestíny, ale aj Jordánska, Saudskej Arábie, ako aj generálny tajomník Ligy arabských štátov.

Pred zasadnutím šéfov diplomacie sa uskutočnia pracovné raňajky EÚ27 s ministrom zahraničných vecí Egypta Sámihom Šukrím.

Súčasťou dnešného programu ministra je aj návšteva Generálneho konzulátu SR v Bruseli a stretnutie s jeho zamestnancami.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Zdroj: Tlačový odbor MZV SR, Foto: Aktuality.sk / TASR / Jakub Kotian
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies