Staňte sa hviezdou pódií a zdokonaľte svoj talent v Muzikálovej akadémii!

NETKY.SK • 6 September 2023, 11:15 • 2 min
Staňte sa hviezdou pódií a zdokonaľte svoj talent v Muzikálovej akadémii!

Máte spevácky, herecký či akýkoľvek umelecký potenciál, a neviete kde by ste ho mohli ďalej rozvíjať? Ak chcete na sebe pracovať, presne pre vás je určený koncept Muzikálovej akadémie v Bratislave. Jedinečná akadémia spúšťa od septembra študijný program pre všetky deti a mladých od 6-16 rokov. Lektormi sú známi herci a umelci z divadla a televízie!

slovakia

left justify in out

V jednom študijnom odbore sa stretla trojkombinácia spevu, herectva a tanca. Študentov budú viesť špičkoví umelci a etablovaní lektori známi najmä z televíznych obrazoviek a slovenských divadelných scén. Jednou z nich je herečka a držiteľka prestížneho ocenenia Český lev Jana Hubinská. Vždy pozitívne naladená diva bude odovzdávať svoje cenné skúsenosti mladým hercom. Ďalším pedagógom je Peter Oravec, režisér, nominovaný na prestížnu cenu DOSKY a žiak Jozefa Bednárika, po ktorom má aj rukopis. 

Je to unikátny projekt na Slovensku, ktorý pre deti a mladých ponúka skvelú trojkombináciu spevu, tanca a herectva Pod vedením skúsených umelcov, získajú skúsenosti pre divadelné,ako aj televízne projekty," skonštatoval režisér a choreograf Ján Ďurovčík, ktorý stál pri zrode tohoto štúdijného plánu:

Skupinové hodiny budú viesť skvelí herci a speváci ako Táňa Onderíková, Jakub Vajda či Nikoleta Kupčíková. Medzi absolventov Muzikálovej akadémie patria napríklad aj také zvučné mená ako Nela Pocisková, Dávid Hartl, speváčka Kristína či Patrik Vyskočil. Neodmysliteľnou súčasťou akadémie je muzikálová speváčka Mirka Marčeková, ktorá bude viesť individuálne hodiny spoločne s ďalšími lektormi ako Martin Hudec, David Árva a ďalší. Študenti majú možnosť sa naučiť aj pokročilé techniky v spevu či získať komplexný hlasový koučing. Cieľom Muzikálovej akadémie je prostredníctvom ročníkov systematicky pracovať na hereckom, speváckom a tanečnom prejave a pripraviť všetkých na profesionálne pôsobenie na umeleckej scéne. 

Zároveň našim študentom pomôžeme otvoriť brány na divadelné dosky, televízne obrazovky aj do showbiznisu. Zdokonalíme techniku práce s hlasom, intonáciu aj dýchanie. Na hodinách sa budeme zameriavať na svetový muzikálový repertoár a popovú tvorbu. Spoločne si prejdeme základy herectva ako sú javiskový prejav či pohyb, správne uchopenia scenára, vžitie sa do role a popracujeme aj na práci s textom. S prejavom pred kamerami alebo divákmi súvisí aj tréma. Preto sa na našich hodinách venujeme aj technikám ako s ňou efektívne pracovať na pľaci,“ vysvetľuje lektorka a muzikálová speváčka Mirka Marčeková
 
Študent získava počas štúdia prax vďaka účinkovaniu v predstaveniach, kde akadémia spolupracuje so známymi menami. Okrem toho má RDS Art Group spolupráce s castingovými agentúrami či televíznymi produkciami, vďaka čomu otvára študentom dvere do showbiznisu. Absolvent ročníkov Muzikálovej akadémie má teda po skončení štúdia prax, ktorú mnohokrát režiséri či producenti vyžadujú. Po každom absolvovaní ročníka, dostanú študenti absolventský diplom podpísaný garantmi Mirkou Marčekovou a Janou Hubinskou. Viac informácií nájdete tu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Nora Krchňáková
NK Factory, Zdroj foto: RDS Art Group
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies