Ozbrojení rebeli po útoku na konvoj v Kongu zabili 5 a uniesli 20 osôb

NETKY.SK • 2 September 2021, 09:20 • 2 min
Ozbrojení rebeli po útoku na konvoj v Kongu zabili 5 a uniesli 20 osôb

BENI - Celkovo päť obetí si vyžiadal útok na civilný konvoj v provincii Itori v Kongu. Ďalší dvadsiati sú nezvestní.

slovakia

left justify in out

Povstalci vo východnom Kongu v stredu prepadli civilný konvoj s vojenským sprievodom. Zabili päť osôb a uniesli desiatky rukojemníkov. Ako uviedla konžská armáda, nezvestných zostáva približne 20 ľudí.

Útok v provincii Ituri nastal po tom, ako konvoj zastavil pre opravu jedného z vozidiel. Ozbrojenci pôvodne uniesli 80 ľudí, no armáde sa zakrátko podarilo oslobodiť 60 zadržaných.

 

„Vyzývame obyvateľov, aby zostali pokojní a dôverovali svojej armáde. Bojovať proti teroristom je ťažké, ale budeme sa usilovať o to, aby sa mier vrátil čo najskôr,“ vyhlásil Jules Ngongo, hovorca konžskej armády v spomenutej provincii.

Civilisti vo východnom Kongu tvrdia, že povstalecká skupina známa ako ADF v ostatnom čase zintenzívňuje svoje útoky. Najnovší útok na konvoj vyvolal pobúrenie, keďže bol pod ochranou vojakov.

 

„Aký je účel našej armády? Ako je možné zaútočiť na konvoj civilných vozidiel, keď ich zabezpečuje armáda? Bez zatknutia čo i len jedného rebela?“ povedal miestny ľudskoprávny aktivista Christian Munyanderu.

 

Mohlo by vás zaujímať: Neuveriteľné, koľko ľudí trpelo minulý rok hladom!



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Petras
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies