64-ročný muž nelegálne vyviezol 350 ton odpadu, hrozí mu dvojročné väzenie

NETKY.SK • 31 Máj 2023, 9:30 • 2 min
64-ročný muž nelegálne vyviezol 350 ton odpadu, hrozí mu dvojročné väzenie

LEDNICA - Trenčianski enviropolicajti obvinili 64-ročného muža z obce Lednica v Púchovskom okrese z prečinu neoprávneného nakladania s odpadmi. Na cudzom pozemku mal neoprávnene uložiť takmer 350 ton odpadu. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Policajného zboru Denisa Bárdyová.

slovakia

left justify in out

Obvinený mal podľa nej v roku 2021 v obci Lednica na cudzom pozemku protiprávne uložiť a ponechať rôzny odpad, najmä zeminu a kamenivo, pričom išlo o miesto, ktoré na tento účel nebolo povolené a ani určené.

 

"V rozpore so zákonom o odpadoch a bez príslušného povolenia mal uložiť a ponechať zeminu s kamenivom o objeme 345 ton. V dôsledku extrémnej hmotnosti došlo k odtrhnutiu časti protiprávne uloženého odpadu od pôvodného terénu a k jeho zosunutiu do vodného toku," uviedla Bárdyová s tým, že náklady na odstránenie skládky odhadujú na takmer 16.000 eur. Obvinenému mužovi hrozí v prípade dokázania viny trest odňatia slobody až na dva roky.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Interny redaktor

Netky
JAR JE TU O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona