Do Grécka odišlo 39 hasičov zo Slovenska

NETKY.SK • 23 August 2023, 08:23 • 2 min
Do Grécka odišlo 39 hasičov zo Slovenska

Bratislava- Požiare v Grécku neustávajú. Na pomoc s ich likvidáciou odcestovali aj naši hasiči.

slovakia

left justify in out

Ohniská sú počas tohto leta rozhorené po celom svete. Horí opäť aj v tých krajinách, kde sa ničivé plamene už podarilo zažehnať. Lesné požiare nie sú stále na ústupe ani v Grécku. Na pomoc domácemu obyvateľstvu odišla aj naša záchranná posádka. 

 

Do Grécka odišlo pomáhať s hasením požiarov 39 slovenských hasičov z modulu pozemného hasenia lesných požiarov spolu so 14 kusmi hasičskej techniky. Hasičský a záchranný zbor (HaZZ) o tom informoval na sociálnej sieti. 

 "Slovenská republika reagovala na žiadosť Grécka o vyslanie modulu pozemného hasenia s využitím vozidiel na pomoc s hasením lesných požiarov. Ponuka Slovenska bola gréckou stranou dnes v popoludňajších hodinách akceptovaná," priblížili z HaZZ. Lesné požiare sa na severe Grécka už niekoľko dní nedarí dostať pod kontrolu a vyžiadali si evakuáciu obyvateľov z viacerých obcí v zasiahnutej oblasti.

 

Odchod slovenských hasičov na pomoc do Grécka bol plánovaný v utorok o 20.00 h zo Záchrannej brigády HaZZ v Malackách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Zlatica Gregorová
TASR
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies