Spoznali sa na Facebooku. Neuveríte, za aký krátky čas sa vzali!

NETKY.SK • 16 Január 2018, 16:10 • 2 min
Spoznali sa na Facebooku. Neuveríte, za aký krátky čas sa vzali!

Jeden Nigérijčan posunul latku facebookových kuriozít. Rozhodol sa, že si na sociálnej sieti nájde manželku, ktorú si do týždňa vezme.

slovakia

left justify in out

Na celom príbehu je najzaujímavejšie to, že sa mu to podarilo. 30-ročný Chidimma Amedu zverejnil 30. decembra oznam, aby sa mu ozvali ženy, ktoré by sa chceli stať jeho manželkou.

 

"Mám už na to vek, som pripravený a nemienim plytvať časom. Pošlite mi svoje prihlášky. Najkvalifikovanejšiu z vás si vezmem za ženu 6. januára 2018. Prihlášky môžete posielať do polnoci 31.12 2017," napísal. Dodal, že ide o vážny návrh a výhovorky, že to nejaká žena nestihla, neakceptuje.

 

Odpovedí mu na prekvapenie prišlo hneď niekoľko, ale jedna ho zaujala, píše server Novinky.cz.  "Mám záujem, napíš mi správu... haha," okomentovala príspevok Sophy Ijeomaová. Zo začiatku si vraj myslela, že ide len o vtip, ale zaujímalo ju, ako sa bude konverzácia vyvíjať. 

 

Jej budúcnosť sa zmenila, keď jej muž napísal a krátko na to si aj zavolali. O dva dni odišiel Amedu zo svojej rodnej Abuje do 500 kilometrov vzdialeného Enugu, aby sa so svojou budúcou manželkou stretol. Čakala naňho pred obchodom a podľa jej slov to bola láska na prvý pohľad.

 

 "Je to najkrajší muž, akého poznám, hneď sa mi zapáčil," povedala pre BBC. Po dvojhodinovom rozprávaní, pri ktorom boli obaja nervózni, ju Amedu vzal k svojmu strýkovi a predstavil ju ako svoju nastávajúcu. Strýko zrejme tiež nechcel plytvať časom a so svadbou súhlasil. 

 

V kmeni Igbo, z ktorého muž a žena pochádzajú, je na svadbu potrebný súhlas rodiny. Nájsť si svoju ženu na Facebooku však už také tradičné nie je. Pretože otec nevesty zomrel, musel so svadbou súhlasiť jej starší brat. Ešte v ten týždeň tak urobil aj on. 

 

Ijemaová priznala, že jej priatelia boli skeptickí, ale ona si do toho nenechala hovoriť. "Kto je ten pravý, to proste viete," povedala. Pár mal 6. januára svadbu podľa zvykov kmeňa Igbo a fotografie zverejnili na internete. V apríli sa ešte chcú vziať v kostole a ísť na svodobnú cestu. 

 

img

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies