Sulík by na mieste Žilinku do Ruska nechodil, hovorí o hanbe

NETKY.SK • 16 Január 2022, 13:00 • 2 min
Sulík by na mieste Žilinku do Ruska nechodil, hovorí o hanbe

BRATISLAVA – Vicepremiér a líder SaS Richard Sulík by na mieste generálneho prokurátora Maroša Žilinku do Ruska nechodil. Jeho disciplinárne stíhanie by však nepodporil, návrh vicepremiérky Veroniky Remišovej (Za ľudí) v tomto smere považuje za prehnané. Uviedol to v nedeľnej diskusnej relácii TA3 V politike.

slovakia

left justify in out

„Ja by som tam nechodil. Robí to hanbu, išiel tam ako jediný z krajín EÚ. Nemyslím si, že by to bolo vhodné,“ povedal Sulík. Zdôraznil však, že Žilinka na druhej strane neurobil nič zakázané. Priznal však, že generálny prokurátor ho sklamal, súhlasí s vyjadrením premiéra Eduarda Hegera (OĽaNO), ktorý povedal, že Žilinkovi prestáva rozumieť.

 

img

 

Na otázku, či má Žilinka jeho dôveru, Sulík odpovedal, že je to irelevantná otázka, pripomenul, že na tento post bol riadne zvolený. Sulík tiež uviedol, že sa nezúčastní na okrúhlom stole k otázke zmeny Ústavy SR v súvislosti s referendom o predčasných voľbách, ktorý inicioval predseda Národnej rady SR Boris Kollár (Sme rodina). Považuje to za zbytočné. V strane SaS podľa jeho slov o tomto ešte nehovorili a nevie, či tam vôbec niekoho pošlú.

 

K téme: Premiér má pochybnosti pri dohode Žilinku s ruskou stranou o spolupráci



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Johny domansky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies