LOH 2020: Sumár zo štvrtka 29. júla

NETKY.SK • 29 Júl 2021, 19:30 • 2 min
LOH 2020: Sumár zo štvrtka 29. júla

TOKIO - Zlato pre Slovensko! Slovenská strelkyňa Zuzana Rehák Štefečeková získala našu prvú medailu na LOH 2020.

slovakia

left justify in out

Športová strelba

 

Fantastická Štefečeková získala zlato pre Slovenskú republiku,  po skvelej kvalifikácii sa vo finále nezľakla a dotiahla to do víťazného konca. 

 

Po medailách z Pekingu 2008 a z Londýna 2012 prichádza tá zlatá!

"Prežívam obrovskú radosť. Veľmi sa teším zo zlata, ale aj z toho, že som sama sebe dokázala, že viem strieľať aj vo finále. Pozdravujem domov, myslím, že mamina plakala, aj manžel a deti to zvládli pri chrumkách," povedala bezprostredne po súťaži pre RTVS.

 

 

O Zuzkinom úspechu si môžete viac prečítať tu: https://www.netky.sk/clanok/loh-2020-slovensko-ma-prvu-medailu-z-tokia-zuzana-rehak-stefecekova-ziskala-zlato

 

Ďalšim slovenským želiezkom v ohni bol Erik Varga, ktorému sa, žiaľ, nepodarilo ani na jeho štvrtej olympiáde postúpiť do finále.

 

45-ročný trapista v kvalikácii zaznamenal 122 bodov, kameň úrazu prišiel v rozstrele, v ktorom minul hneď druhý terč. Znamenalo to preňho nakoniec celkovú 12. priečku,

 

Vodný slalom

Slovenská reprezentantka Monika Škáchová sa dokázala prebojovať do finále kategórie C1. Slovenka postúpila do finále z 9. miesta, toto umiestnenie sa jej zlepšit nepodarilo, takže nakoniec obsadila celkové 9. miesto. 

 

Monika podala skvelý výkon, na ktorý može byť určite pyšná a rovnako na ňu bude hrdé aj celé Slovensko

 

 

Mohlo by vás zaujímať: LOH 2020: Andrej "Bandi" Csemez končí svoju púť pod piatimi kruhmi

 

Box

Andrej "Bandi" Csemez sa do štvrťfinále neprebojuje, v osemfinálovom zápase nestačil na Arména Armana Darchinyana. 27-ročný Arman zdolal Bandiho v pomere 5:0 na body.

 

Bandimu možeme k jeho výkonu len zagratulovať, získal prvé slovenské víťazstvo v boxe na OH v ére samostatnosti. 

Viac si o Andrejovom výkone možete prečítať tu: https://www.netky.sk/clanok/loh-2020-andrej-bandi-csemez-konci-svoju-pod-piatimi-kruhmi

 

 

 

Lukostrelba

Denisa Baranková končí na turnaji pod piatiami kruhmi. V 1.kole vyraďovacej časti si v 5-setovej bitke nedokázala poradiť s Estónkou Reenou Pärnatovou 4:6.

 

Rozhodujúci set ovládla jasne Parnantová 26:21, Baranková nedokázala nadviazať na svoj výkon z nasadzovačky, kde dosiahla svoj osobný rekod 655 bodov a 12. priečku.

 

 

 

Golf

Slovenský golfový reprezentant Rory Sabbatini si odkrútil svoju premiéru na golfových ihriskách LOH 2020. Po prvom kole figuruje spoločne s ďalšími 10 hráčmi na 20. mieste.

 

Sabbatini sa na prvej jamke značne trápil a zahral bogey, z tohto sa okamžite dokázal oklepať a na tretej jamke zahral birdie. V závere prvého kola Sabbatinimu sťažila rytmus búrka, no po pauze zavŕšil 1. kolo s birdie, vďaka čomu sa posunul v konkurencii 60 hráčov na 20. priečku.

 

Prečítajte si tiež: LOH 2020: Slovensko má prvú medailu z Tokia! Zuzana Rehák Štefečeková získala zlato!

 

Tenis

Česko bude mať šancu získať medailu, prekvapenie turnaja Markéta Voundroušová sa prebojovala do finále ženskej dvohry. Voundroušová si vo semifinále poradila s Ukrajinkou Svitolinovou pomerne jednoducho 6:3, 6:1. 

 

Vo finále sa stretne so Švajčiarkou Bencicovou, ktorá vo svojom zápase zdolala Kazašku Rybakinovú 2:1 na sety, 

 

 

Djokovič hladkým spôsobom zdolal Japonca Nishikoriho 6:2, 6:0. Ruská svetová dvojka sa ale s turnajom lúči, Daniil Medvedev nezvládol zápas s Pablom Carrenom-Bustom, ktorý si s Medvedevom poradil vo dvoch setoch 6:2, 7:6. 

 

Gymnastika

Simone Bilesová našla svoju náhradníčku! Americká gymnastka Sunisa Leeová sa stala olympijskou víťazkou, na druhom mieste sa umiestnila Brazílčanka Rebeca Andradeová a tretie miesto si vybojovala Ruska Angelina Meľnikovová

 

Leeova dokonale zastúpila superhviezdu Bilesovú, ktorá musela odstúpiť pre psychické problémy a natiahla americkú víťaznú šnúru v tejto disciplíne na 5 olympijských hier. 

 

 

 

 

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Oliver Peth
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies