Amerického rapera z New Jersey Fetty Wapa odsúdili na šesť rokov väzenia

NETKY.SK • 25 Máj 2023, 13:15 • 2 min
Amerického rapera z New Jersey Fetty Wapa odsúdili na šesť rokov väzenia

NEW YORK - Fetty Wap, raper z New Jersey, bol odsúdený na šesť rokov väzenia. Ešte minulý rok sa raper priznal k obvineniu z držby a distribúcie viac ako 500 gramov kokaínu.

slovakia

left justify in out

Americký raper Fetty Wap, autor populárnej skladby "Trap Queen", bol odsúdený na šesť rokov väzenia. Raper z New Jersey sa ešte minulý rok priznal k zločinu držby a distribúcie vyše 500 gramov kokaínu a čelil minimálnemu trestu päť rokov.

 

Minulý týždeň prokurátori požiadali o trest v rozmedzí „87 až 108 mesiacov“ a obvinili Fettyho Wapa z idealizovania obchodu s drogami v skladbách ako „Trap Queen“ a „Sweet Yamz“. Tvrdilo sa tiež, že Fetty Wap priznal sociálnemu kurátorovi, že „Trap Queen“ bola založená na jeho skúsenostiach s predajom drog v New Jersey, za ktoré nebol nikdy obvinený.

 

skladba „Trap Queen“, v ktorej Fetty Wap rapuje o skúsenostiach obchodovania s drogami

 

Fetty Wap, občianskym menom Willie Junior Maxwell II., bol zatknutý ešte v roku 2021 na ceste na koncert Rolling Loud v New Yorku. Prokurátori obvinili rappera z toho, že je ,,redistribútor" na úrovni kilogramov pre ,,organizáciu, ktorá distribuovala viac ako 100 kilogramov kokaínu, heroínu, fentanylu a cracku cez Long Island a New Jersey“.

 

Fetty Wap sa do povedomia dostal po tom, čo jeho spomínaný debutový singel „Trap Queen“ dosiahol v máji 2015 druhé miesto v americkom rebríčku Billboard Hot 100. To pomohlo Fettymu Wapovi zabezpečiť nahrávaciu zmluvu so spoločnosťou 300 Entertainment. Po singli nasledovali dva top 10 hity v USA, „679“ (s Remy Boyzom) a „My Way“ (ktorý remixoval Drake). Všetky tri skladby boli uvedené na rovnomennom debutovom albume Fetty Wap, vydanom v septembri 2015, ktorý sa umiestnil na vrchole amerického rebríčka Billboard 200.

 

img

Fetty Wap je známy tým, že nemá jedno oko, ktoré stratil kvôli vrodenému laukómu



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Marek Nemček
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies