VIDEO Ľudia protestovali proti lockdownu, policajti ich rozohnali vodným delom

NETKY.SK • 15 Marec 2021, 06:05 • 2 min
VIDEO Ľudia protestovali proti lockdownu, policajti ich rozohnali vodným delom

Policajti v holandskom meste Haag muselu rozohnať protest smerujúci proti vláde a prísnemu lockdownu.

slovakia

left justify in out

Protestu sa zúčastnili stovky ľudí, ktorí neposlúchli výzvy, aby sa vrátili domov. Z toho dôvodu tak musela zakročiť polícia, ktorá  ich rozohnala aj  s pomocou vodného dela. Policajti  zatkli neznámy počet protestujúcich. 

 

 „Láska a sloboda: žiadna diktatúra“
Ešte skôr, ako sa  policajtom podarilo protest ukončiť, niekoľko účastníkov nieslo transparent s textom „Láska a sloboda: žiadna diktatúra“. Mnoho ďalších malo žlté dáždniky, ktoré si ľudia v ostatných týždňoch brávajú na protilockdownové protesty.

 

 

Zatsavili vlaky do Haagu
Polícia na sociálnej sieti Twitter ešte pred začiatkom protestu napísala, že už sa naplnil maximálny počet účastníkov. Po tweete prišli stovky ďalších ľudí, čo primalo úrady k tomu, aby zastavili vlaky smerujúce do Haagu, aby eliminovali možnosť zhromaždiť sa aj ďalším ľuďom.

 

Súvisiaci článok: Ľudia sa búria proti lockdownu. Demonštranti už stihli podpáliť odberné miesto a viaceré autá

 

Protesty v iných mestách
Nespokojnosť ľudí s lockdownom odzrkadlili aj protesty v Amsterdame.  Napriek tomu, že v krajine platia prísne opatrenia, počet nových infekcií je stále vysoký. Od začiatku pandémie si koronavírus vyžiadal viac ako 16-tisíc úmrtí.

 

 

Voľby
Nedeľňajší protest sa uskutočnil deň pred parlamentnými voľbami, ktoré budú trvať do stredy. V pondelok a v utorok sa otvoria volebné miestnosti najmä pre zraniteľné skupiny ľudí. Streda bude hlavný deň volieb. Výsledky by mali byť známe na prelome stredy a štvrtka.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies