WHO vyhlásilo pre koronavírus stav svetovej núdze

NETKY.SK • 31 Január 2020, 07:49 • 2 min
WHO vyhlásilo pre koronavírus stav svetovej núdze

ŽENEVA - Nakoniec to predsa len prišlo. Po tom, ako Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) hlasovala za to, že šírenia koronavírusu ešte netreba považovať za svetovú hrozbu, sa jej názor po včerajších hodinách zmenil.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Doterajšie čísla

Celosvetovo je potvrdených 7818 prípadov nákazy novým koronavírusom, z ktorých 7736 je v Číne. V 1370 prípadoch ide o ťažkú formu nákazy. V ďalších 12 167 prípadoch existuje podozrenie na nákazu. K dnešnému dňu nákaze novým koronavírusom podľahlo 170 ľudí.

 

"Okrem Číny bolo potvrdených 98 prípadov nákazy v 18 krajinách sveta vrátane ôsmich prípadov prenosu nákazy z človeka na človeka, ku ktorým došlo v Japonsku, Nemecku, vo Vietname a v USA," uviedol generálny riaditeľ WHO Ghebreyesus.

 

img

 

Hlavný dôvod 

Podľa WHO ide o to, že vírus sa šíri z Číny do iných krajín, pričom Ghebreyesus vyzdvihol reakciu tejto krajiny na vzniknutú situáciu. "Hlavným dôvodom pre toto rozhodnutie nebolo to, čo sa deje v Číne, ale to, čo sa deje v iných krajinách," povedal s tým, že WHO má najväčšie obavy z potenciálu vírusu rozšíriť sa do krajín s menej vyspelým zdravotníctvom.

 

img

 

WHO Číne dôveruje

"Dovoľte, aby som sa vyjadril jasne. Toto vyhlásenie (stavu núdze) nie je vyslovením nedôvery Číne. Práve naopak, WHO má aj naďalej dôveru v schopnosti Číny nákazu zvládnuť," dodal generálny predseda WHO n záver.

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies